Brick Book 22 Cover_Couple
© Wienerberger EOOD

BRICK AWARD 22: Acestea sunt cele 50 de proiecte nominalizate

  • Brick Award 22 anunta cele 50 de proiecte nominalizate
  • Un numar record de aproape 800 de proiecte inscrise
  • Castigatorii vor fi desemnati in iunie 2022

Un numar record de 789 de proiecte din 53 de tari s-au inscris la Brick Award 22. Cea de-a zecea editie inregistreaza cele mai multe proiecte inscrise din istoria competitiei, demonstrand astfel popularitatea acestui concurs la nivel international. Cele 50 de proiecte nominalizare pentru castigarea premiilor au fost selectate in vara aceasta de catre juriul format din cinci specialisti din domeniu.

Proiectele participante sunt inscrise in una din cele cinci categorii de concurs, in cadrul fiecareia fiind acordat un premiu. In plus, unul dintre cele 5 proiecte castigatoare va primi Marele Premiu Brick Award 22. Castigatorii celor cinci categorii “Rezidential unifamilial”, “Rezidential multifamilial”, “Cladiri publice – spatii de birouri”, “Cladiri publice cu scop educativ, cultural, pentru sanatate sau proiecte de infrastructura” si “Solutii speciale” alaturi de marele castigator vor fi desemnati in cadrul ceremoniei oficiale Brick Award ce va avea loc la Viena in iunie 2022.

Toate cele 50 de proiecte nominalizate pot fi vizualizate AICI.

Un procent mare de proiecte vine din Europa , astfel 35 din cele 50 de proiecte nominalizate au fost inscrise de arhitecti europeni, si doar 12 birouri de arhitectura din Asia si 4 proiecte in America Latina.

“Accentual ramane si anul acesta pe constructiile eficiente din punct de vedere ar resurselor. Acest lucru inseamna ca sunt premiate atat structurile inovatoare, cat si cele construite in mod traditional cu materiale locale si tehnici mestesugaresti. Reutilizarea este la fel de importanta ca integrarea inovoativa a materialelor ceramice in proiectele de constructie. Aceasta abordare ne-a demonstrat de-a lungul timpului ca genereaza rezultate memorabile. Ponderea diferitelor categorii este destul de echilibrata, aratand ca materialele ceramice pot fi integrate in toate elementele unei constructii” explica Heimo Scheuch, CEO Wienerberger AG.

Pe scurt, cele 50 de proiecte sunt nominalizate in cele cinci categorii de concurs astfel:

  • Rezidential unifamilial: 8 proiecte
  • Rezidential multifamilial: 12 proiecte
  • Cladiri publice – spatii de birouri: 13 proiecte
  • Cladiri publice cu scop educativ, cultural, pentru sanatate sau proiecte de infrastructura: 8 proiecte
  • Solutii speciale: 9 proiecte

Castigatorii vor fi desemnati de juriul format din cinci arhitecti recunoscuti la nivel international: Ingrid van der Heijden / Olanda, arhitect si membru fondator al asociatiei Civic Architects, Jesper Gottlieb / Danemarca, architect si membru fondator al asociatiei Gottfried Paludan Architects, Tina Grecoric / Slovenia, architect si membru fondator al asociatiei Dekleva Gregoric Architects, Wilfried Kuehn / Germania, architect si membru fondator al asociatiei Kuehn Malvezzi, Brigitte Shim / Canada, architect si membru fondator al asociatiei Shim-Sutcliffe Architects din Toronto.

Toate proiectele vor fi publicate in Albumul Brick in vara anului 2022.

Mai multe informatii despre Brick Award puteti afla aici.

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.