Bild: Brick Award 22 Shortlist

Brick Award 22: Juriul a inceput procesul de selectie a proiectelor inscrise

  • A inceput procesul de selectie pentru proiectele aflate pe lista scurta
  • Juriul format din experti este compus din cinci arhitecti recunoscuti la nivel international

Viena, 22 Iulie, 2021 – Brick Award 22 a inregistrat un numar record de 789 de proiecte din 53 de tari. Cea de-a zecea editie se bucura de cel mai mare numar de inscrieri din istoria sa, demonstrand inca o data prestigiul si importanta acestui concurs de arhitectura. In acest moment, selectia celor 50 de proiecte ce vor fi nominalizate in cinci categorii de concurs a inceput.

Procesul de selectie se desfasoara in doua etape. Pre juriul are scopul de a selecta, din totalul de 789 proiecte inscrise, 50 de proiecte inovative ce vor forma lista scurta. Anul acesta a fost format din trei jurnalisti de specialitate Anneke Bokern din Olanda, Christian Holl din Germania precum si Andres Kurg din Estonia.

Proiectele nominalizate vor fi jurizate in cadrul a cinci categorii de concurs. Fiecare categorie va desemna un castigator, alaturi de marele premiu al editiei Brick Award 22.

 

 

Heimo Scheuch

CEO Wienerberger AG

“ Se urmareste implinirea unor concepte arhitecturale inovatoare prin modelarea unui design creativ, integrarea abila a materialelor ceramice in proiect, precum si calitatea arhitecturii in ceea ce priveste estetica, forma si configuratia proiectului. In mod deosebit, atentia se indreapta catre adecvarea proiectului in raport cu scopul intentionat, tipul cladirii si contextul cultural, precum si cu aspectele de durabilitate si eficienta energetica.” 

Castigatorii vor fi desemnati de juriul format din cinci arhitecti recunoscuti la nivel international:

  • Ingrid van der Heijden/Olanda, arhitect si partener fondator al Civic Architects
  • Jesper Gottlieb/Danemarca, arhitect si partener fondator al Gottfried Paludan Architects, castigator al Brick 20 Award cu proiectul Arhivele Orasului Delft
  • Tina Gregorič/Slovenia, arhitect si partener fondator al Dekleva Gregorič Architects, profesor de arhitectura la  Universitatea Tehnica din Viena
  • Wilfried Kuehn/Germania, arhitect partener fondator al Kuehn Malvezzi
  • Brigitte Shim/Canada, arhitect si partener fondator al  Shim-Sutcliffe Architects din Toronto, membru al Universitatii din Toronto, Facultatea de Design si peisagistica.

Marele castigator al concursului, precum si premiile acordate in cadrul fiecareia dintre cele cinci categorii  “ Rezidential unifamilial”, “ Rezidential multifamilial”, “ Cladiri publice - spatii de birouri, cladiri comerciale”, “ Cladiri publice cu scop educativ, cultural, pentru sanatate sau proiecte de infrastructura” si “ Solutii speciale” vor fi decernate la ceremonia Brick Award ce va avea loc la Viena in iunie 2022.

Toate cele 50 de proiecte nominalizate vor fi publicate in albumul Brick 22 in vara anului 2022.

Mai multe informatii despre Brick Award pot fi gasite pe https://www.brickaward.com/

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.