Casa Jacaranda; Brick Award 2020 Nominee Category "Feeling at Home"; Architects: Jose Francisco Garcia-Sanchez, Photo:  Antonio Luis Martinez Cano

Numarul record de proiecte inscrise anul acesta demonstreaza popularitatea arhitecturii care integreaza materiale ceramice

  • 789 este numarul record de proiecte inscrise la cea de-a 10-a editie Brick Award
  • 53 de tari cu proiecte ce demonstreaza recunoasterea arhitecturii la nivel mondial
  • Arhitecti din toata lumea integreaza in proiectele lor materiale ceramice datorita avantajelor numeroase precum: versatilitatea, sustenabilitatea si inovatia in procesele de productie

Wienerberger AG anunta inscrierea unui numar record de 789 de proiecte la cea de-a 10-a editie Brick Award, organizata bienal. 

Lansat in 2004, Brick Award este un concurs international care ofera recunoastere arhitecturii moderne ce pune accent pe integrarea materialelor de constructie ceramice in proiectele de renovare sau constructie noua.

Heimo Scheuch

CEO Wienerberger AG.

“Prin intermediul competitiei Brick Award, punem in centrul atentiei materialele ceramice, aceste elemente arhitecturale moderne, inovative si durabile, oferind in acelasi timp arhitectilor si designerilor din intreaga lume ocazia de a promova proiecte remarcabile. Desi organizat de Wienerberger, cred ca este crucial sa mentionam un aspect important: competitia are caracter independent. Utilizarea produselor Wienerberger nu este un factor relevant pentru participare, in schimb, designul inovativ, conceptul arhitectural promovat, estetica, sustenabilitatea si eficienta energetica fac obiectul criteriilor de selectie a proiectelor nominalizate” 

Perioada de inscriere la editia Brick Award 22 s-a incheiat pe 8 aprilie 2021 cu un nou record. Au fost depuse in total 789 de proiecte din 53 de tari, ceea ce inseamna un procent cu 22% mai mare comparativ cu editia din 2020. Cele mai multe proiecte provin din Olanda, Germania si Belgia, tari in care Wienerberger detine pozitia de lider pe piata materialelor de constructie. Spania, Iran, Mexic, Argentina, Brazilia sau Australia, tari in care Wienerberger isi exporta produsele, au depus, de asemenea, un numar considerabil de proiecte, ceea ce demonstreaza recunoasterea competiei la nivel international.

Proiectele participante sunt inscrise in una din cele cinci categorii de concurs, in cadrul fiecareia fiind acordat un premiu. In plus, unul dintre cele 5 proiecte castigatoare va primi Marele Premiu Brick Award 22. Cele mai multe dintre proiectele inscrise in competitie se incadreaza in categoria “Rezidential unifamilial”, cu un procent de 29%, iar categoria “Rezidential multifamilial” are 27% din totalul proiectelor. Celelalte categorii sunt “Cladiri publice – spatii de birouri, cladiri comerciale”, “Cladiri publice cu scop educativ, cultural, pentru sanatate sau proiecte de infrastructura” si “Solutii Speciale”.

 

Din totalul de 789 de inscrieri, juriul de specialitate va selecta 50 de proiecte care vor intra in procesul de preselectie. Toate cele 50 de proiecte nominalizare vor fi publicate in Albumul Brick in vara anului 2022. Proiectele castigatoare vor fi desemnate in iunie 2022.

Va invitam aici sa aflati mai multe informatii despre concursul international de arhitectura Brick Award

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.