Shim Sutcliffe Architects (CA)
Brigitte Shim
© Shim-Sutcliffe Architects

Brigitte Shim

Membra a juriului Brick Award 22

Brigitte Shim, nascuta in Kingston Jamaica, si-a finalizat studiile de arhitectura si peisagistica la Universitatea din Waterloo, Canada. Cativa ani mai tarziu, in 1994, Shim si partenerul ei A. Howard Sutcliffe au fondat Shim-Sutcliffe Architects in Toronto. Abordarea lor exploreaza si promoveaza integrarea si scalele corelate ale arhitecturii, peisajului, mobilierului si accesoriilor. De-a lungul timpului, priectele Shim-Sutcliffe s-au concretizat tari precum Canada, Statele Unite, Rusia si Asia.

In 1988 Brigitte Shim si-a inceput cariera ca profesor la Facultatea de Arhitectura, Peisagistica si Design Daniels a Universitatii din Toronto. In anul 2019 a primit titlul de “profesor Louis I. Kahn” in cadrul facultatii de Design arhitectural la Scoala de Arhitectura a Universitatii Yale. De asemenea, Brigitte Shim a profesat si in cadrul Scolii Superioara de Design a Universitatii Harvard, Cooper Union, Universitatii din Auckland, Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL) si altele. In plus, de-a lungul carierei sale, Brigitte a facut parte din numeroase jurii internationale de arhitectura, inclusiv in cadrul Premiului de Arhitectura Aga Khan din 2007.

Pana in prezent, Shim si Sutcliffe au primit cincisprezece premii Governor General’s Medals si distinctii ale Institutului Regal de Arhitectura din Canada, precum si o distinctie a Institutului American de Arhitecti (AIA) impreuna cu multe alte distinctii profesionale care onoreaza activitatea in domeniul arhitecturii. In ianuarie 2013, Brigitte, alaturi de partenerul sau, A. Howard Sutcliffe au fost decorati cu Ordinul Canadei, “pentru contributia semnificativa la organizarea si realizarea unor proiecte remarcabile de design si arhitectura”.

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.