Residence DHK; Brick Award 2020 Category "Living Together"; Architects: D'hondt Beyens Goesaert, Photo:  Dries Goesaert

Simpozionul International de Arhitectura Brick Award

Arhitectura: conectand natura si cultura

Pe 10 iunie 2022 la 11:30 alatura-te comunitatii internationale de arhitecti intr-o conferinta digitala pentru a afla cele mai noi informatii despre provocarile actuale precum si tendinte in domeniul arhitecturii.

 

Schimbarile climatice, resursele naturale limitate, precum si cerintele in crestere si cadrele de reglementare pentru o cultura ecologica a cladirii care incorporează eficienta energetica, durabilitatea si conservarea necesita abordari arhitecturale diferite. In aceste noi conditii, arhitectii pot avea un impact asupra design-ului prin alegerile lor cu privire la materialele de constructie utilizate, cum ar fi produsele ceramice.

Dezvoltarile promitatoare sunt, de exemplu, cladirile care au fost construite folosind materiale locale pentru a reduce deseurile si consumul de energie sau crearea anvelopelor cladirii cu ecologizarea fatadei. Alte mijloace includ concepte prin consolidarea cladirilor existente si conservarea lor prin conversii si extinderi atente. Totodata arhitecții care dezvolta tehnologii, procese si prototipuri inovatoare, cum ar fi robotica la fata locului si fabricarea digitala in constructia cladirilor, adopta un accent bazat pe cercetare.

In total, aceste abordari conecteaza natura si cultura prin proiectarea arhitecturii care permite un viitor durabil din punct de vedere ecologic. Speakerii din acest an te invita sa te alaturi simpozionului Brick Award unde isi vor impartasi cunostintele din domeniile lor pentru o discutie despre modul in care arhitectii pot aduce o contributie substantiala mediului construit.

Speakeri 

RO_MKT_POR_Kathrin
© Béatrice Devènes (2017)

Kathrin Dörfler

-

Kathrin Dörfler este arhitect, cercetator si educator în design computational si fabricație robotica. Ea detine un master in arhitectura de la TU Vienna si un doctorat de la ETH Zurich, realizat la Gramazio Kohler Research ca parte a Centrului National de Competenta in Cercetare in Fabricare Digitala (NCCR DFAB).

Lina Ghotmeh
© Gilbert Hage

Lina Ghotmeh

-

Lina Ghotmeh foloseste o metodologie de proiectare aprofundata, istorica și sensibila din punct de vedere material, intitulata „arheologia viitorului”, care este bazata pe o abordare umanista si durabila in practica sa de arhitectura. Ea a predat ca profesor la Yale School of Architecture si la Universitatea din Toronto.

Wilfried Kuehn - Brick Award 22 Jury Member
© Kuehn Malvezzi Architects

Wilfried Kuehn

-

Wilfried Kuehn este partener al biroului de arhitectura Kuehn Malvezzi, curator si autor. Din 2018 preda drafting si design al spatiului la Universitatea de Tehnologie din Viena. Kuehn Malvezzi concepe arhitectura ca o practica culturala care abordeaza relatiile sociale si politice dincolo de categoriile tipologice.

Lyndon Neri and Rossana Hu
© Zhu Zhe

Lyndon Neri

-

Lyndon Neri si Rossana Hu sunt partenerii fondatori ai Neri&Hu Design and Research Office. Fie prin obiecte de uz zilnic sau spatii de locuit, ei cauta o abordare a designului care se bazeaza pe concepte din mai multe discipline pentru a oferi experiente care imbogațesc viata contemporana, pastrand totusi o legatura critica cu o istorie colectiva.

 

Despre Brick Award

Concursul Brick Award pune in centrul atentiei materialele ceramice, care au fost incercate si testate de mii de ani, demonstrand in acelasi timp cat de incitanta poate fi utilizarea acestora in arhitectura moderna. De mai bine de un deceniu, Wienerberger AG gazduieste concursul international Brick Award la fiecare doi ani, oferind o scena pentru arhitectura de caramida excelenta si pentru arhitecții sai.

Inscrierea la simpozion este disponibila pana joi, 9 iunie!

 

 

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.