RO_MKT_PHO_SEM_oriental_penter_01

Grădina contemporană de inspirație orientală

Privește grădina ca pe un living în aer liber unde te relaxezi, iei masa cu familia sau îți primești prietenii pentru a petrece momente deosebite.
În acest articol ne dorim să îți propunem un alt stil de amenajare a grădinii folosind gama noastră de pavaj Penter cu accente orientale, în culori calde și accente vii, inedite.
Propunerea noastra urmărește crearea unui design de inspirație orientală.
Prin urmare, compoziția are la bază pavajul Penter Husum ce reușește să ne transpună într-o atmosferă orientală prin strălucirea naturală a culorii galbene ce se va îmbina armonios într-un spațiu astfel amenajat.

Accente orientale

Cu ajutorul gamei Penter se pot introduce medalioane sau mozaicuri redate prin îmbinarea de materiale în culori contrastante la nivelul pavajului.

Recomandarea noastră este integrarea unei mandale la nivelul pavimentului construită cu ajutorul pavajului Penter Heide și Penter Rot.

Des întâlnită în arhitectura orientală, mandala este definită ca “psiho-cosmogramă”, având puterea de a atrage privirea spre centrul ei, altfel spus, spre unitate, spre divin și, în ultimă instanță, spre propriul nostru centru. Privind-o, ea ne armonizează forul interior, ne aduce liniște și pace, ne pune în echilibru, stimulează în noi idei creatoare, capabile să se orienteze spre un țel constructiv.

Culori calde

Grădinile orientale sunt caracterizate prin culori calde. Concepute pentru a îi încuraja pe cei ce beneficiază de ele să se bucure de un spațiu viu, animat, deschis, grădinile astfel amenajate sunt proiectate într-o anumită schemă de culori: culori calde din paleta cromatică galbenă, accente de culori precum roșu, ruginiu sau brun – reprezentate prin pavaj în cazul propunerii noastre de mai jos.

Panourile laterale

Conferă intimidate spațiului, dar sunt dispuse astfel încât să ofere unghiuri de perspectivă asupra spațiilor verzi.

Pergola

Realizată folosind bare transversale de lemn ce unesc panourile laterale, are un rol estetic, fiind un element de decor specific grădinilor orientale. În același timp, adăugând văluri, perdele sau o copertină textilă, îndeplinește un rol funcțional important de umbrire și circulare a aerului.

Mobilier confortabil

În grădina orientală se integrează perfect un mobilier confortabil de înălțime mică, cu linii simple. Propunerea noastră este să utilizezi un colțar alb pentru a armoniza culorile, însă poți opta pentru perne multicolore, scaune scunde și pufuri pentru exterior.

Accesoriile de iluminat

În grădina orientală se integrează perfect un mobilier confortabil de înălțime mică, cu linii simple. Propunerea noastră este să utilizezi un colțar alb pentru a armoniza culorile, însă poți opta pentru perne multicolore, scaune scunde și pufuri pentru exterior.Accesoriile de iluminat

Într-o astfel de amenajare, accesoriile de iluminat subliniază stilul și învăluie spațiul într-o aură placută de mister. Recomandarea noastră este să utilizezi lămpi și felinare din sticlă colorată sau ajurate pentru iluminatul ambiental.

Pentru a crea jocuri interesante de lumini și umbre în grădină, îți recomandăm să apelezi la utilizarea spoturilor direcționale Nova din colecția Light Pro. Simplitatea montării, manevrarea ușoară și intensitatea luminoasă reglabilă îți vor permite sa pui în valoare anumite zone preferate ale grădinii, ziduri de delimitare sau plante, creând astfel un efect deosebit.

Vegetația

Întreaga amenajare a fost construită în apropierea unui arbore având coroana de mari dimensiuni pentru a asigura umbra în zilele de vară. Preferabile în grădinile în stil oriental sunt plantele verzi cu frunze mari precum ferigi sau bambuși.

Echipa noastră de specialiști asteaptă cu interes solicitarile tale pentru a contribui la crearea unei grădini cu design deosebit.

Proiectul de consultanță design include recomandarea produselor Semmelrock în concordanță cu stilul clădirii, precum și planșe 2D, simulări 3D fotorealiste și necesar de materiale.

Pentru livrarea unei variante pesonalizate de design a grădinii așteptăm să ne contactezi la adresa office.romania@semmelrock.com și este recomandat să ne transmiti o documentație minimă: plan de situație cu zonele pietonale și carosabile aferente, releveu cotat, fotografii cu amplasamentul și surse de inspirație în stilul dorit.

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.