RO_PHO_SEM_Gradina_Toscana_4

Grădina Toscană

Se prezintă sub forma unei galerii de artă în aer liber 
Grădina Toscană a fost concepută ca parte a peisajului arhitectural al curților din Toscana pentru simpla plăcere a contemplării grădinii și peisajului.
 
Prezentată sub forma unui pavilion expozițional în formă pătrată, în plan drept, grădina toscană Semmelrock integrează prin elementele propuse spre expunere viziunea noastră asupra împlinirii design-ului toscan în care ordinea și echilibrul sunt scopurile amenajării, menite să ilustreze puterea omului asupra naturii.
 
Elementele tradiționale ale grădinii includ straturi geometrice, simetrice, sectoare delimitate de garduri vii și de ziduri, arbori și arbuști modelați în diverse forme. Simetria este supremă.
 
Toate nivelurile unei astfel de grădini sunt amenajate în forme pătrate, rectangulare sau tringhiulare, evitând curbele și sinuozitățile grădinilor englezești, de exemplu.

Grădina se dezvăluie sub forma unei compoziții din trei jardiniere și un zid decorativ. Accesul se face pe aleea creată din pași de grădină Bradstone Old Town gresie care, prin marginile neregulate,  fac trecearea spre structurile fine ale aspectului de travertin dat de dale Bradstone Travero.

De aici, pe verticală, se înalță cele trei jardiniere care prezintă versatilitatea gamei Bradstone Madoc care oferă posibilitatea de a construi obiecte de decorare a grădinii. Această jardinieră a fost gândită împreună cu un perete expozițional ce împlinește două scopuri: functional și artistic. Pe de o parte este un zid înalt de separare a grădinii de stradă ce întoarce și direcționează privirea vizitatorului spre restul grădinii, iar pe de altă parte ne duce cu gândul către galeriile de artă din Italia prin expunerea de tablouri în aer liber.

Esențială pentru desing este păstrarea naturaleții elementelor de decor pentru recrearea atmosferei tipice unei grădini toscane de aceea nuanțele predominante sunt tomnatice, cu aspect antichizat.

În construcția zidului decorativ am utilizat blocurile de zidărie Z din gama Bradstone Madoc de dimensiunea 58,5 x 10 x 14 în culoarea gri bej nuanțat. Acest aspect se completează prin jardinierele create pe dimensiuni speciale din gama Madoc construite din același produs, blocul Madoc Z finisat prin aplicarea dalelor capac Madoc.

Pavimentul urmează aceeași regulă a liniei stricte permițând modificarea amenajării spațiului prin repoziționare sau redecorare.  Întins pe o suprafață de 16 mp, este realizat cu dale Bradstone Travero în culoarea gresie nuanțată reprezentând interpretarea modernă a clasicului. Suprafața texturată creeaza un spațiu ambiental armonios, având un aspect natural.

Întreaga compoziție este finisată prin bordura Bradstone Travero în aceeași culoare integrând pavilionul în desig-ul de ansamblu al grădinii expoziționale Teiuș.

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.