RO_MK_TER_hero_concurs_oar
© Wienerberger Romania

Concurs Concept Terca - Apel de Idei

Anuntam lansarea primei editii a concursului CONCEPT TERCA -APEL DE IDEI, organizat in parteneriat cu OAR Bucuresti. Competitia este dedicata celor mai creative proiecte rezidentiale de amenajare, in care sunt folosite ca materiale principale placajul ceramic Terca si caramida aparenta Terca.

INFORMATII GENERALE

Apelul are ca scop dezvoltarea unui concept de amenajare a unei locuinte avand caramida aparenta si placajul ceramic klinker TERCA drept element si ingredient principal - atat conceptual, cat si formal - al amenajarii.

Prin selectarea celei mai bune idei de design, ne dorim sa aducem in atentia industriei oportunitatile si diversitatea materialelor de finisaje Wienerberger, aratand ca prin intermediul acestora si a profesionistilor se poate aduce un plus de valoare in calitatea spatiilor locuite.

Caramida prezenta in spatiul interior este emblema loft-ului din New York, cand, la inceputul anilor 60’, artistii americani au transformat spatiile fostelor constructii industriale in apartamente si ateliere de lucru. Aceasta cultura s-a raspandit rapid in toata lumea si a constituit emblema unui anumit fel de a vietui, modern si flexibil, cu o atentie deosebita acordata reutilizarii, transformarii, si potentialului latent al valorilor inca nedescoperite. 

PREMIILE

Proiectele inscrise in competitia CONCEPT TERCA - APEL DE IDEI pot castiga premii valoroase:

  • Marele premiu 3.000 euro
  • Locul ll 1.500 euro
  • Locul lll 1.000 euro
  • Doua mentiuni speciale in valoare de 500 euro fiecare

MIZA ARHITECTURALA

Terca

In acest context, arhitectii sunt invitati sa reflecteze la calitatea spatiilor contemporane de locuit, integrand transformarile aduse de globalizare, digitalizare sau pandemie, intr-un spatiu care prioritizeaza nevoile mai putin evidente, subtile dar esentiale - asa cum ne-a demonstrat anul 2020 - ale omului.

Astfel, miza apelului consta in generarea unui concept creativ de locuinta TERCA prin formularea unei solutii arhitecturale care sa se investigheze felul in care un spatiu poate sustine echilibrul interior prin frumos, eleganta, rafinament si sensibilitate, creand cu ajutorul texturii de caramida aparenta o atmosfera din care sa transpara sentimente precum apartenenta, confortul, stabilitatea si familiaritatea.

Arhitectii sunt invitati sa participe la apel cu o propunere de amenajare a unei locuinte alese de ei. Sunt incurajate propunerile de amenajare pe spatii reale/lucrari in curs; in cazul in care acest lucru nu este posibil, participantii pot alege un plan de locuinta a unui proiect de portofoliu, la libera alegere.

Locuinta aleasa trebuie sa fie alcatuita din minim doua camere de locuit si dependinte, si sa aiba o suprafata utila minima de 52 mp, iar spatiile amenajate cu produsele Terca trebuie sa fie minim 3, cu destinatii locative diferite.

Wasserstrich Special Kwartsgrijs

Vrei sa vezi toate colectiile de caramida aparenta Terca?

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.