RO_PHO_SEM-informatii-utile-despre-produse-800x450

Informaţii utile despre produse

Vă recomandăm ca cel puţin o dată pe an să curăţaţi pavelele şi dalele de beton Semmelrock cu soluţiile speciale de curăţare şi protecţie, perioada optimă pentru această intervenţie fiind după trecerea iernii.

 În general toate petele de murdărie trebuie îndepărtate cât mai repede posibil pentru a evita deteriorarea ireversibilă a suprafeţei. Aceste pete se formează de obicei în urma unor procese chimice datorită taninului din resturi vegetale.

  • În cazul petelor persistente, folosiţi pentru îndepărtarea acestora apă sau soluţie de curăţare pentru pavele şi dale de beton de la Semmelrock sau oricare altă soluţie de curăţat betonul, utilizând o perie cu filamente tari (de exemplu perie din fibre naturale sau din polipropilenă).
  • Pentru îndepărtarea frunzelor uscate, a pământului sau a prafului se poate folosi o mătură cu peria moale (de exemplu din păr de cal).
  • Evitaţi utilizarea unor soluţii chimice de curăţare concentrate precum soluţii acide sau bazice, materiale de polişat sau detergenţi casnici. Vă recomandăm curăţarea cu produse de curăţare Semmelrock.
  • Nu este recomandată utilizarea greblelor sau lopeţilor din metal pe suprafeţe pavate, acestea putându-se zgâria.
  • Evitaţi spălarea cu aburi sau cu apă / aer sub presiune a suprafeţelor pavate în primele 4-6 luni.
  • Umpleţi periodic rosturile cu nisip uscat de granulaţie 0,6 – 1,3 mm pentru a evita spargerea marginilor.
  • La montajul pe pat de criblură, puteţi înlocui elemente de pavaj individuale sau pe suprafeţe mai mari.

Culoare si structura

Abaterile de la nuanţă şi structură ale elementelor de pavaj prefabricate de beton sunt inevitabile din cauza utilizării materiilor prime naturale, care sunt supuse variaţiilor naturale. Produsele de beton colorate conţin pigmenţi de calitate superioară, rezistenţi la raze UV.

Utilizarea şi acţiunea intemperiilor naturale pot duce cu timpul la modificarea culorii şi structurii proprii a acestora. Diferenţele iniţiale se armonizează în general cu timpul. Aceste efecte se intensifică dacă produsule se află parţial acoperite şi parţial supuse intemperiilor.

Pentru a obţine un joc de culori atractiv şi o suprafaţă uniformă se vor folosi produse din paleţi diferiţi la livrare şi se va respecta montajul cu partea de finisaj în sus. Modelul expus al produselor din beton serveşte în primul rând ca reper pentru decizia personală.

Diferenţele de nuanţă şi structură sunt inevitabile. Acestea nu influenţează în nici un fel utilitatea şi calitatea produselor noastre din beton şi nu se iau în considerare reclamaţiile cu privire la acestea!

Rezistenta la inghet-dezghet si sarea de degivrare

Semmelrock garantează rezistenţa la îngheţ-dezgheţ şi la sarea de degivrare a tuturor produselor realizate, conform SR EN 1338 – 2004, SR EN 1339 – 2004 şi SR EN 1340 – 2004. Sunt premise pentru utilizare doar produsele de degivrare specifice pentru beton (pe bază de clorură de calciu). Soluţiile de degivrare pe bază de sulfaţi sau clorură de sodiu pot deteriora suprafaţa produselor noastre.

Diferente de culoare

Produsele colorate din beton sunt produse din materii prime naturale, care prezintă prin natura lor diferenţe de culoare mai mici sau mai mari. Din acest motiv, pot să apară variaţii de culoare, chiar dacă produsele din beton sunt monitorizate şi controlate cu atenţie. Astfel, nu putem răspunde pentru diferenţele de culoare între mostrele generale şi produsele efectiv livrate. Se recomandă utilizarea concomitentă a pavajelor din mai multe pachete atunci când se efectuează montajul. Abaterile de culoare pot să apară chiar şi între produse din acelaşi palet. Atât diferenţele de culoare, cât şi eflorescenţele nu influenţează valoarea de utilizare a produselor, deoarece acestea pot fi remediate pe parcursul utilizării şi prin influenţele atmosferice, suprafaţa căpătând astfel un aspect uniform. Diferenţele de culoare şi eflorescenţele nu pot reprezenta un motiv pentru reclamaţii.

Eflorescentele

RO_PHO_SEM_eflorescenta_01
RO_PHO_SEM_eflorescenta_02

Eflorescenţele apar din cauza durităţii apei precum şi a fillerului de calcar din cimentul utilizat, care se depun pe suprafaţa betonului după evaporarea apei. Aceste eflorescenţe nu pot fi evitate din punct de vedere tehnic şi nu influenţează în niciun fel funcţionalitatea şi caracteristicile tehnice ale produselor de beton. În condiţii atmosferice normale şi prin utilizarea suprafeţei, aceste eflorescenţe se diminuează în timp şi în general nu vor mai apărea. Produsele noastre sunt neutre faţă de mediul înconjurător.

Eflorescenţele se pot îndepărta cu ajutorul unor substanţe de curăţare speciale pentru produsele din beton. Prin utilizarea substanţelor de curăţare pot să apară modificări de culoare şi structură ale produselor. Dacă aveţi în continuare întrebări referitoare la această problemă, vă rugăm să vă adresaţi cu încredere angajaţilor noştri.

Fisurarea muchiilor

Pavelele, dalele şi alte elemente similare, care sunt montate cu rosturi prea mici sau ale căror fundaţie nu este suficient de portantă, sunt asfel supuse solicitării marginilor – eventual chiar din momentul efectuării operaţiei de compactare prin vibrare. Nici tipurile de beton de cea mai bună calitate nu pot rezista la astfel de solicitări. Urmarea este fisurarea muchiilor; ele nu reprezintă un defect al produsului, ci un defect al fundaţiei, respectiv al modului de montaj. Lăţimea rosturilor se stabileşte în funcţie de sistemul de pavaj şi în conformitate cu prescripţiile producătorului.

Produsele antichizate artificial

În cazul produselor antichizate artificial (pavaj antichizat), marginile şi părţi din produs se pot sparge. Pentru îndepărtarea stratul de praf de pe produse existent la livrare se recomandă o spălare uşoară după montaj şi înainte de operaţia de umplere a rosturilor cu nisip.

Microfisuri

În cazuri izolate pot apărea microfisuri. Acestea sunt rar vizibile cu ochiul liber pe produsele uscate, dar sunt puse în evidenţă când acestea sunt umede. Microfisurile nu limitează utilizabilitatea produsului.

Rezerve

Se recomandă să păstraţi o anumită cantitate de pavaje ca rezervă, pentru a putea înlocui în anumite cazuri pavaje individuale sau suprafeţe mici fără timp de aşteptare sau mari diferenţe de culoare.

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.