Roofer punching nail in wooden slat working on wooden roof covering wearing hard hat and safety jacket
© Uwe Strasser

Ai in plan renovarea sau constructia acoperisului ceramic?

Pasul 1

Substructura invelitorii - recomandari pentru un montaj corect

Primul pas pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand renovezi sau construiesti un acoperis nou este substructura acoperisului. Aceasta trebuie sa fie corespunzatoare si montata corect, pentru ca acoperisul sa reziste in timp si sa asigure protectie si aerisire.

Descopera in video-ul de mai jos recomandarile Wienerberger pentru un montaj corect al substructurii invelitorii ceramice Tondach, care cuprinde montajul foliei de difuzie, intersectia cu sortul de streasina si montajul sipcilor si al contrasipcilor si urmareste in continuare acest articol pentru noi video-uri de montaj.

Invelitoarea acoperisului se monteaza pe o structura suport, denumita si substructura, formata din sipci, contrasipci si uneori astereala. O invelitoare durabila si functionala depinde de realizarea corecta a substructurii, de ventilare si de etanseitate. Ventilarea permite circularea aerului de la streasina la coama si impiedica acumularea apei in structura. Etanseitatea se obtine prin alegerea foliei de difuzie potrivite pentru panta invelitorii si montajul corect al accesoriilor ceramice si neceramice Tondach.

Atentie! Afla mai intai panta acoperisului din proiectul de constructie. In functie de panta alegi tigla si folia de difuzie adecvate.

Verifica daca structura are sau nu astereala. Folia de difuzie se monteaza pe astereala, cu logo-ul la vedere. Doar asa invelitoarea este etansa, iar folia protejeaza impotriva condensului de pe spatele tiglei si a apei, dar lasa vaporii sa iasa din casa. O rola de difuzie Tondach are 75 metri patrati. Pentru un montaj mai simplu, latimea de suprapunere este marcata cu linie punctata pe partea ei vizibila. O poti taia cu precizie chiar si pe acoperisul cu forme complexe, urmand caroiajul de pe ea. Nu perfora folia in zonele vulnerabile la actiunea apei, precum streasina sau dolia.

Urmeaza contrasipcile. Se fixeaza deasupra capriorilor pentru o rezistenta mai mare. Ele contribuie la ventilarea optima a acoperisului. Pe contrasipci se monteaza sipcile, de la streasina spre coama. Distanta dintre sipci depinde de panta acoperisului si modelul de tigla ales.

Aceasta este substructura unui sistem de invelitoare ce asigura functionalitatea acoperisului pe toata durata lui de viata.

Vezi aici Pasul 2 - Trasarea invelitorii ceramice Tondach

Vezi aici Pasul 3 - Montajul accesoriilor care asigura ventilarea acoperisului ceramice

Poti apela la reprezentantii Wienerberger din zona ta pentru consultanta tehnica de specialitate, oferita in mod gratuit. Afla date de contact AICI.

Promotii

Descopera promotiile active.

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.