Roofer punching nail in wooden slat working on wooden roof covering wearing hard hat and safety jacket

Ai in plan renovarea sau constructia acoperisului ceramic?

Pasul 3

Montajul accesoriilor care asigura ventilarea acoperisului ceramice

Cel de-al treilea pas pe care trebuie sa il ai in vedere in renovarea sau constructia invelitorii ceramice Tondach este ventilarea corespunzatoare a acoperisului.

O ventilarea corespunzatoare are multiple avantaje. Aceasta contribuie, in primul rand, la reducerea temperaturii spatiului de sub acoperis si previne in acelasi timp acumularea condensului si a vaporilor de apa, lasand structura sarpantei neafectata odata cu trecerea timpului, pentru ca tu si familia ta sa va bucurati impreuna de locul pe care il numiti “acasa”.

Pentru a va bucura pe termen lung de beneficiile acoperisului ceramic Tondach trebuie sa va asigurati ca este realizat cu respectarea reglementarilor tehnice in vigoare privind proiectarea si executarea invelitorilor, a regulilor de montaj si indicatiilor tehnice Tondach, atat in constructia sistemului de invelitoare cat si in asigurarea sistemului de ventilare a intregii suprafete acoperite.

Deasupra primei sipci de la streasina se monteaza elementul de ventilare streasina cu scopul de a mari sectiunea de ventilare. Se fixeaza cu ajutorul cuielor sau suruburilor in gaurile prestabilite. In alegerea elementului de ventilare se tine cont de forma tiglei. Protectia substructurii invelitorii impotriva patrunderii insectelor si a pasarilor se realizeaza cu ajutorul benzii de protectie streasina. Aceasta fiind perforata, asigura protectia substructurii fara a obtura spatiul de ventilare al acoperisului. Fixarea ei se realizeaza pe substructura de lemn.

Pentru realizarea corecta a ventilatiei, aerul trebuie sa patrunda prin zona de streasina si sa fie evacuat cu ajutorul tiglelor de aerisire si al accesoriilor montate in zona coamei: banda de ventilare coama si cuiul de fixare a sipcii de coama. Cuiul de fixare al sipcii de coama se fixeaza pe axa coamei la intersectia capriorilor. Initial, cuiul se va bate provizoriu, dupa stabilirea inaltimii optime si a orizontalitatii se fixeaza definitiv. Sipca de lemn care sustine tiglele de coama se pozitioneaza in suportul cuiului.

Dupa montajul tiglelor peste sipca de coama deja montata se aseaza banda de ventilare coama. Aceasta asigura ventilarea invelitorii in zona coamei. In cazul conditiilor meteo nefavorabile, pentru un montaj optim si durabil, recomandam banda de ventilare coama din plumb sau cea din aluminiu cu adeziv Extreme. Recomandarile privind montajul accesoriilor contribuie la asigurarea functionalitatii optime a acoperisului Tondach pe termen lung.


Vezi aici Pasul 1 - Substructura invelitorii - recomandari pentru un montaj corect

Vezi aici Pasul 2 - Trasarea invelitorii ceramice Tondach

Apeleaza la reprezentatii Wienerberger din zona ta pentru consultanta tehnica de specialitate!

Afla aici care sunt primii pasi in constructia sau renovarea acoperisului ceramic Tondach.

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.