Prototip de casa unifamiliala

Castigatorul categoriei: Rezidential urban - locuinte

Prototype Village House; Brick Award 2020 Category "Living Together"; Architects: MIT Rwanda Workshop Team, Photo: Rafi Segal, Monica Hutton, Andrew Brose
© Rafi Segal, Monica Hutton, Andrew Brose
Prototype Village House; Brick Award 2020 Category "Living Together"; Architects: MIT Rwanda Workshop Team, Photo: Rafi Segal, Monica Hutton, Andrew Brose
© Rafi Segal, Monica Hutton, Andrew Brose

Informatii generale

Arhitecti: Rafi Segal si Echipa MIT Rwanda Workshop, SUA

Locatie: Kigali, Rwanda

Perioada de constructie: 07/2017 - 04/2018

Nominalizat in categoria Rezidential urban – locuinte

Scop: Prototip de locuinta unifamiliala

Material utilizat: Blocuri de caramida, caramida pentru fatada

Despre proiect

Rwanda este cea mai dens populata tara de pe continentul african, dar in acelasi timp foarte rurala, cu doar 26% din locuitori care traiesc in orase. In afara zonelor urbane, o intindere de case mici acopera peisajul deluros. Deoarece astfel de asezari periurbane necesita si modernizare si extindere, exista un program de stat pentru promovarea dezvoltarii satelor inca din 2013. Aceste proiecte, insa, sunt gestionate central, nu implica populatia si resursele locale si au ca rezultat cladiri uniforme si cheltuieli ridicate. Pentru a oferi o alternativa, o echipa de studenti MIT Africa condusa de profesorul Rafi Segal a realizat un proiect de trei saptamani in satul Mageragere. Impreuna cu satenii si muncitorii locali, au dezvoltat un prototip de casa accesibila din punct de vedere financiar, care este complet adaptata nevoilor ruandeze.

Forma alungita a casei este ideala pentru terenul deluros, deoarece acest lucru permite excavarea redusa a pamantului. In interior, structura ofera aproximativ 68 de metri patrati de spatiu de locuit, ce poate fi compartimentat deoarece familiile ruandeze sunt adesea numeroase. Un sistem de colectare preia apa de ploaie care se scurge de pe acoperis si elimina in acelasi timp drumurile lungi catre punctele publice aprovizionare cu apa.

Sistemul de pereti al casei este prevazut cu panouri realizate din fibra de paie comprimate combinate cu stalpi de beton cu grosimea de 10x10 centimetri. Spre deosebire de majoritatea caselor din satul ruandez, aceasta nu este construita din caramizi uscate la soare, ci caramizi rosii, de lunga durata.

Scopul acestui proiect este chiar de a construi sate intregi folosind noul prototip. Prin urmare, aceasta casa mica de caramida ar putea avea un impact mare in industria constructiilor.

 

"Un pas catre modernizare pornind de la cladirile traditionale."

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.