Can Jaime I n'Isabelle

Castigatorul premiului special din categoria Rezidential

Gewinner Special Prize Kategorie “Feeling at home”: Can Jaime I n ́Isabelle
© TEd’Aarquitectes
Can Jaime i n Isabelle; Brick Award 2020 Special Prize Winner; Category "Feeling at Home"; Architects: TedA Arquitectes; Photo:  TedA Arquitectes
© TedA Arquitectes

Informatii generale

Arhitecti: TEd'A arquitectes, Palma/Spania

Locatie: Palma, Spania

Perioada de constructie: 2014 - 2018

Nominalizat in categoria: Rezidential

Scop: Locuinta unifamiliala

Material utilizat: blocuri de caramida, caramida pentru fatada, pavaj din argila

Despre proiect

Situata pe un deal usor inclinat, aceasta casa unifamiliala din Mallorca reproduce modelul clasic de casa cu curte intr-o maniera contemporana. In modelul reprezentat de TEd'A arquitectes, arhitectura este construita intr-un patrat, fara a fi nevoie sa urmeze strict geometria. Inchisa in cea mai mare parte fata de exterior, casa dezvaluie o curte interioara ce prezinta o varietate de spatii, alei, plante, locuri inchise, deschise si acoperite: arcade, verande si terase. TEd'A arquitectes a utilizat acest model arhitectural pentru a incadra casa in peisaj: Pietrele din pamantul excavat sunt integrate in peretii exteriori; iar prin acoperisurile verzi, casa devine o parte a peisajului cultural.

Designul constructiei si materialele utilizate sunt puse in opera cu mare precizie si coordonate astfel incat spatiile interioare sa arate ca spatii exterioare trase spre interior - si invers. Peretii sunt realizati din caramida. Acestia sunt vopsiti in alb in interior; in la exterior tonul de pamant rosiatic, luminos are accente naturale, deosebite, astfel incat aspectul de artizanat sa nu dispara, dar, in acelasi timp, sa nu iasa in prim plan intr-un mod dominant.

Sa incercam sa profitam la maximum de ea si sa o ducem la un nivel superior. ”

Claritatea si diversitatea, atentia acordata frumosului si casei in ansamblu au fost combinate aici cu o mare empatie si maiestrie.

„Traditia transmite cunostinte seculare din generatie in generatie."

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.