Can Jaime I n'Isabelle

Castigatorul premiului special din categoria Rezidential

Gewinner Special Prize Kategorie “Feeling at home”: Can Jaime I n ́Isabelle
© TEd’Aarquitectes
Can Jaime i n Isabelle; Brick Award 2020 Special Prize Winner; Category "Feeling at Home"; Architects: TedA Arquitectes; Photo:  TedA Arquitectes
© TedA Arquitectes

Informatii generale

Arhitecti: TEd'A arquitectes, Palma/Spania

Locatie: Palma, Spania

Perioada de constructie: 2014 - 2018

Nominalizat in categoria: Rezidential

Scop: Locuinta unifamiliala

Material utilizat: blocuri de caramida, caramida pentru fatada, pavaj din argila

Despre proiect

Situata pe un deal usor inclinat, aceasta casa unifamiliala din Mallorca reproduce modelul clasic de casa cu curte intr-o maniera contemporana. In modelul reprezentat de TEd'A arquitectes, arhitectura este construita intr-un patrat, fara a fi nevoie sa urmeze strict geometria. Inchisa in cea mai mare parte fata de exterior, casa dezvaluie o curte interioara ce prezinta o varietate de spatii, alei, plante, locuri inchise, deschise si acoperite: arcade, verande si terase. TEd'A arquitectes a utilizat acest model arhitectural pentru a incadra casa in peisaj: Pietrele din pamantul excavat sunt integrate in peretii exteriori; iar prin acoperisurile verzi, casa devine o parte a peisajului cultural.

Designul constructiei si materialele utilizate sunt puse in opera cu mare precizie si coordonate astfel incat spatiile interioare sa arate ca spatii exterioare trase spre interior - si invers. Peretii sunt realizati din caramida. Acestia sunt vopsiti in alb in interior; in la exterior tonul de pamant rosiatic, luminos are accente naturale, deosebite, astfel incat aspectul de artizanat sa nu dispara, dar, in acelasi timp, sa nu iasa in prim plan intr-un mod dominant.

Sa incercam sa profitam la maximum de ea si sa o ducem la un nivel superior. ”

Claritatea si diversitatea, atentia acordata frumosului si casei in ansamblu au fost combinate aici cu o mare empatie si maiestrie.

„Traditia transmite cunostinte seculare din generatie in generatie."

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.