The House that Habitates. Brick Award 22 Category "Feeling at home". Natura Futura. Outside view
© Jose Fernando Gomez

The House that Inhabits - Productive Urban Living, Babahoyo - Ecuador

— 

Castigator categorie: Feeling at home

The House that Habitates. Brick Award 22 Category "Feeling at home". Natura Futura. Outside view
© Jose Fernando Gomez

Detalii Proiect

The House that Inhabits - Productive Urban Living, Babahoyo - Ecuador

Arhitecti: Natura Futura, Babahoyo Ecuador

Locatie: Babahoyo, Ecuador

Anul constructiei: 2020

Nominalizat la categoria: Feeling at home

Destinatie: Locuinta, atelier

Produse utilizate: Caramida aparenta, pavaj ceramic, zidarie ceramica, tigla ceramica

Despre proiect

Asociatia de arhitectura Natura Futura considera The House that Inhabits, situata in Babahoyo, Ecuador, ca pe o declarație. O declaratie care nu numai ca se opune comercializarii orasului, care marginalizeaza multi oameni, ci si una care confera caramizii un simbol dar si o destinatie materialului de constructie. Acest material de constructie traditional este adesea atribuit sectiunilor mai sarace ale populatiei - este adesea ascuns, tencuit si pictat. Arhitectii doresc ca acest proiect sa demonstreze si sa exploreze valoarea caramizilor ca material pentru un oras vibrant si locuibil.

Cladirea te trimite la casele traditionale ale orasului latino-american, inca intalnite in Babahoyo, si foloseste pe deplin terenul de treizeci pe doisprezece metri. La parter exista un spatiu comercial si un apartament si cinci camere care adapostesc o institutie de invatamant la etaj. Fasii de luminatoare si un coridor ingust de-a lungul peretilor exteriori lasau sa intre lumina zilei. Structura acoperisului este realizata din lemn – un alt material asociat cu saracia.

Scopul acestui proiect se extinde cu mult dincolo de anvelopa cladirii. Atrage atentia asupra micilor initiative care extind definitia cladirilor cu utilizare mixta si, astfel, aduc o contributie pozitiva la calitatea vietii urbane in centrul unui oras modern. Combinatia dintre organizarea spatiala neortodoxa si materialele alese fac din The House that Inhabits o adevarata declaratie de credinta.

 

 

„Graniile acestui proiect se afla cu mult dincolo de anvelopa cladirii. Vorbeste despre initiative la scara mica care extind tipologia cladirilor cu utilizare mixta si, prin aceasta, aduc o contributie pozitiva la calitatea vietii urbane in centrul orasului contemporan."

New Administration Building Textilverband Munster; Brick Award 2020 Category "Building Outside The Box"; Architects: behet bondzio lin architekten GbmH; Photo:  Thomas Wrede VG Bild-Kunst Bonn
© Thomas Wrede VG Bild-Kunst Bonn
Câștigătorii Brick Award 22

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.