Auditorium AZ Groeninge, meeting centre and auditorium with facing bricks; Brick Award 2016 Category Winner "Public Use"; Dehullu Architecten; Photo: Dennis de Smet

Despre competitia internationala Brick Award

Produsele ceramice sunt folosite la scara larga in arhitectura contemporana, cu multiple utilizari atat din perspectiva designului modern si creativ, cat si ca material de constructie performant energetic. Wienerberger sustine si promoveaza cladirile realizate cu produse ceramice in timpurile moderne prin concursul international Brick Award initiat in anul 2004. Competitia Brick Award se organizeaza la fiecare doi ani, urmatoarea gala de premiere va avea loc in primavara anului 2020.

Mai mult de 2000 de proiecte din intreaga lume au fost inscrise la Brick Award Wienerberger pe parcursul ultimilor 14 ani.  Juriul este format in fiecare an din arhitecti de renume, din diverse tari, si critici de arhitectura care trebuie sa faca fata provocarii de a alege cele mai reprezentative concepte din multitudinea de proiecte impresionante.

Acest eveniment este o excelenta ocazie pentru a promova arhitectura romaneasca de referinta intr-un cadru international. Premiul oferit in cadrul competitiei, recunoscut la nivel global, atesta si sustine arhitectura remarcabila din produse ceramice. Concursul pune produsul ceramic ca un material de constructie in centrul atentiei, care a fost incercat si testat de mii de ani, demonstrand in acelasi timp cat de incitanta poate fi utilizarea acestuia in arhitectura moderna.