Man with pen pointing at architectural drawing

Cum alegi tigla ceramica potrivita pentru acoperisul casei tale?

Stilul arhitectural si sistemul structural al sarpantei sunt principalii factori in alegerea tipului potrivit de tigla de acoperis. Dimensionarea sistemului structural al sarpantei este conditionata intr-o mare masura de actiunea vantului si a zapezii. Greutatea acoperisului are o influenta redusa asupra dimensiunii elementelor sarpantei comparativ cu impactul actiunii celor doi factori de mediu, vant si zapada, transmise structurii de sustinere a acoperisului.

Pentru a face fata acestor factori de mediu, exista diverse tipuri de tigle ceramice, care se preteaza unei varietati mari de pante, de la 12° pentru zonele mai putin expuse actiunii vantului si zapezii, pana la > 45° pentru zonele cu ploi abundente si vant de intensitate mare, cum ar fi zonele de munte. Pe langa cerintele legate de rezistenta si durabilitate, materializate prin alegerea sistemului structural al invelitorii de acoperis, contextul arhitectonic specific zonei unde se construieste casa dicteaza aspecte legate de forma acoperisului, panta si designul pe care dorim sa il obtinem. Forma si panta acoperisului determina alegerea tipului de tigla ceramica, in special in cazul invelitorilor cu forma speciala, cum ar fi cea curba, caz pentru care Tondach recomanda anumite produse precum: Tondach Solzi Cedonia sau Tondach Solzi Clasic Sibiu.

Avand in vedere ca o pondere mare din volumetria casei este reprezentata de acoperis, culoarea tiglei ceramice trebuie aleasa in concordanta cu textura si nuanta fatadelor, dar si cu stilul arhitectural al zonei, pentru obtinerea unui efect vizual placut. In sprijinul acestor aspecte, Tondach pune la dispozitie o gama variata de culori si texturi pentru obtinerea unei expresivitati aparte a locuintei, care odata cu patina timpului potenteaza frumusetea constructiei.

Alaturi de culorile clasice disponibile in paleta de tigle ceramice, cum ar fi natur, rosu sau maro, pot fi gasite si culorile momentului din punct de vedere cromatic cum ar fi gri, antracit sau negru, care sunt foarte apreciate pentru constructiile in stil modern.

Personalitatea acoperisului este reflectata intr-o maniera deosebita si de textura tiglei ceramice data de finisajul acesteia, care poate fi natur, mat, satinat sau lucios. Alegerea unui anumit tip de finisaj dintre cele enumerate poate veni cu o rezistenta sporita in timp a acoperisului din tigla ceramica. Tondach raspunde cerintelor moderne de reducere a consumului de energie pentru cladirile nou construite, prin calitatile specifice argilei arse, utilizata la productia tiglei ceramice dar si prin sistemul complet de accesorii de fixare a panourilor fotovoltaice sau termosolare, pretabile oricarui model de tigla ceramica. Acoperisul realizat cu tigla ceramica izoleaza termic si fonic constructia si ofera totodata protectie foliei anticondens la cresterile de temperatura, toate acestea contribuind la un mediu confortabil si sanatos in locuinta.

Sistemul complet de tigla ceramica Tondach include tigla de baza, elemente ceramice, cum ar fi tigla ceramica de aerisire, tigla ceramica parazapada si elemente tehnice necesare pentru o accesorizare corespunzatoare a acoperisului, folia anticondens Tondach FOL K sau Tondach FOL N. In plus, elementele pentru ventilare (banda de ventilare streasina, banda de ventilare coama), elementele pentru siguranta acoperisului (elemente de fixare a coamei, cuie speciale, cleme) si sistemele parazapada (taietoare de zapada, grilaje de zapada), montate impreuna cu tigla ceramica duc la obtinerea maximului de beneficii pe care le poate oferi un sistem complet de acoperis ceramic si anume: durabilitate si aspect estetic deosebit.

Accesories/Accesorii Tondach/Taoetor de zapada metalic

De ce ai nevoie de accesoriile potrivite pentru un acoperis ceramic?

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.