RO_PHO_SEM_cover

Inspiratie scandinava pentru bucataria ta de vara

Dacă vrei sa iti construiesti o bucatarie de vara sau sa aduci o schimbare celei pe care o ai deja, afla ca stilul scandinav a cucerit lumea de-a lungul timpului prin simplitatea sa fermecatoare si usurinta cu care poate fi adaptat oricarui spatiu.

Designul gradinilor scandinave este caracterizat printr-o simplitate eleganta, un minimalism atemporal si functionalitate practica.

Elementele specifice ale acestui stil sunt minimalismul si functionalitatea sustinute de linii simple, spatii aerisite si ordonate, lumina naturala din abundenta, finisaje din materiale in culori deschise, mobilier multifuncțional, compact si usor de intretinut.

In acest articol am pregatit impreuna cu specialistii nostri o serie de idei si sfaturi practice care te vor ajuta sa iti amenajezi bucătaria de vara in stil scandinav.

RO_PHO_SEM_Inspiration_article_5

Culori

Lumina este un element cheie în amenajările scandinave, de aceea albul este culoarea predominantă în amenajările realizate în acest stil. Coloristica specifică poate consta în nuanţe naturale de crem, maro, coniac, ciocolatiu, griuri reci, dar şi verde.

Pardoseala

Este un element foarte important în bucătăria de vară în stil scandinav. În ceea ce privește pavajul din bucătăria de vară în stil scandinav, specialiștii noștri recomandă Penter Schwarzbraun pentru a reda un aspect omogen și armonios spațiului amenajat. Cu toate că schema de culori a stilului scandinav impune dominant culori deschise, o tehnică de a echilibra spațiul este contrastarea prin alegerea unor suprafețe cu detalii în nuanțe mai închise sau chiar mixuri temperate de două nuanțe.

RO_PHO_SEM_Inspiration_article_3

Mobiler

Toate obiectele de mobilier specifice stilului scandinav au ca elemente de legătură:

  • absența decorațiunilor
  • designul aerisit
  • manevrarea ușoară
  • materialele ușor de întreținut

Cu toate că preferatele stilului sunt materialele naturale, formele mobilierului tind spre abstract în cazul amenajării scandinave.

Propunerea noastră împartașește opinia minimalismului prin alegerea unui mobilier în nuanțe deschise, linii drepte, iar fiecare obiect îndeplinește un scop concret, neexistând astfel spații neutilizate.

Confortul este deosebit de important într-o bucătărie de vară în stil scandinav. Recomandarea noastră este să optezi pentru o masă încăpătoare unde să ai suficiente locuri de așezat. Pentru că amenajarea în stil scandinav se face luând în considerare socializarea și timpul petrecut cu familia și prietenii, poți alege să înlocuiești tradiționalele scaune cu bănci mari, confortabile. Picioarele băncii sunt mici și grațioase, culoarea tapițeriei luminoasă, iar aspectul general este unul cât se poate de zvelt.

RO_PHO_SEM_Inspiration_article_1

Corpuri de iluminat

Lumina este un element esențial în decorurile scandinave. Fiind o sursă de confort, aceasta dă savoare și profunzime unu spațiu și îl poate transforma fundamental.

În propunerea noastră, specialiștii Semmelrock au optat pentru corpuri de iluminat funcționale dar și deosebit de aspectuoase.

Deasupra locului de luat masa s-a optat pentru utilizarea unor lămpi suspendate de o bârnă de lemn brut care dau un aspect jucăuș întregului design. În funcție de activitățile pe care le vei desfășura aici, este important ca în bucătăria ta de vară să existe și lumină direcțională. În  acest sens, colecția noastră Light Pro îți asigură o varietate de posibilități din care poți alege pentru a susține intenția stilului scandinav.

RO_PHO_SEM_Inspiration_article_3

Plante

În locul ornamentelor și elementelor de decor, sugestia noastră este să utilizezi decorațiuni din crengi sau frunze sau poți opta pentru plante mari în ghivece voluminoase. Iar dacă ai norocul să beneficiezi de umbra unor copaci, bucătăria ta de vară va fi cu atât mai atractivă și specifică stilului.

Cu toate acestea, indiferent de stilul ales, mică sau mare, tradițională sau modernă, închisă sau deschisă, bucătăria de vară este un “must have” al oricărei locuințe care are împrejur o porțiune de teren. Inspiră-te din sugestiile noastre și creează o bucătărie de vară potrivită nevoilor tale!

RO_PHO_SEM_Inspiration_article_2

Tot ce trebuie să faci este să să ne contactezi la adresa office.romania@wienerberger.com și este recomandat să ne transmiti o documentație minimă: plan de situație cu zonele pietonale și carosabile aferente, releveu cotat, fotografii cu amplasamentul și surse de inspirație în stilul dorit.

Promotii

Descopera promotiile active.

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.