RO_PHO_SEM_cover

Inspirație scandinavă pentru bucătăria ta de vară

Dacă vrei să îți construiesti o bucătărie de vară sau să aduci o schimbare celei pe care o ai deja, află că stilul scandinav a cucerit lumea de-a lungul timpului prin simplitatea sa fermecătoare și ușurința cu care poate fi adaptat oricărui spațiu.

Designul grădinilor scandinave este caracterizat printr-o simplitate elegantă, un minimalism atemporal și funcționalitate practică.

Elementele specifice ale acestui stil sunt minimalismul și funcționalitatea susținute de linii simple, spații aerisite și ordonate, lumină naturală din abundență, finisaje din materiale în culori deschise, mobilier multifuncțional, compact și usor de întreținut.

În acest articol am pregătit împreună cu specialiștii noștri o serie de idei și sfaturi practice care te vor ajuta să îți amenajezi bucătaria de vară în stil scandinav.

RO_PHO_SEM_Inspiration_article_5

Culori

Lumina este un element cheie în amenajările scandinave, de aceea albul este culoarea predominantă în amenajările realizate în acest stil. Coloristica specifică poate consta în nuanţe naturale de crem, maro, coniac, ciocolatiu, griuri reci, dar şi verde.

Pardoseala

Este un element foarte important în bucătăria de vară în stil scandinav. În ceea ce privește pavajul, specialiștii noștri recomandă Penter Schwarzbraun pentru a reda un aspect omogen și armonios spațiului amenajat. Cu toate că schema de culori a stilului scandinav impune dominant culori deschise, o tehnică de a echilibra spațiul este contrastarea prin alegerea unor suprafețe cu detalii în nuanțe mai închise sau chiar mixuri temperate de două nuanțe.

RO_PHO_SEM_Inspiration_article_3

Mobiler

Toate obiectele de mobilier specifice stilului scandinav au ca elemente de legătură:

  • absența decorațiunilor
  • designul aerisit
  • manevrarea ușoară
  • materialele ușor de întreținut

Cu toate că preferatele stilului sunt materialele naturale, formele mobilierului tind spre abstract în cazul amenajării scandinave.

Propunerea noastră împartașește opinia minimalismului prin alegerea unui mobilier în nuanțe deschise, linii drepte, iar fiecare obiect îndeplinește un scop concret, neexistând astfel spații neutilizate.

Confortul este deosebit de important într-o bucătărie de vară. Recomandarea noastră este să optezi pentru o masă încăpătoare unde să ai suficiente locuri de așezat. Pentru că amenajarea în stil scandinav se face luând în considerare socializarea și timpul petrecut cu familia și prietenii, poți alege să înlocuiești tradiționalele scaune cu bănci mari, confortabile. Picioarele băncii sunt mici și grațioase, culoarea tapițeriei luminoasă, iar aspectul general este unul cât se poate de zvelt.

RO_PHO_SEM_Inspiration_article_1

Corpuri de iluminat

Lumina este un element esențial în decorurile scandinave. Fiind o sursă de confort, aceasta dă savoare și profunzime unu spațiu și îl poate transforma fundamental.

În propunerea noastră, specialiștii Semmelrock au optat pentru corpuri de iluminat funcționale dar și deosebit de aspectuoase.

Deasupra locului de luat masa s-a optat pentru utilizarea unor lămpi suspendate de o bârnă de lemn brut care dau un aspect jucăuș întregului design. În funcție de activitățile pe care le vei desfășura aici, este important ca în bucătăria ta de vară să existe și lumină direcțională. 

RO_PHO_SEM_Inspiration_article_3

Plante

În locul ornamentelor și elementelor de decor, sugestia noastră este să utilizezi decorațiuni din crengi sau frunze sau poți opta pentru plante mari în ghivece voluminoase. Iar dacă ai norocul să beneficiezi de umbra unor copaci, bucătăria ta de vară va fi cu atât mai atractivă și specifică stilului.

Cu toate acestea, indiferent de stilul ales, mică sau mare, tradițională sau modernă, închisă sau deschisă, bucătăria de vară este un “must have” al oricărei locuințe care are împrejur o porțiune de teren. Inspiră-te din sugestiile noastre și creează o bucătărie de vară potrivită nevoilor tale!

RO_PHO_SEM_Inspiration_article_2

Descoperă alte proiecte rezidențiale

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.