Porotherm Profi

Tehnica De Zidire Cu Porotherm Profi

 

Va prezentam caramida slefuita Porotherm Profi, un sistem unic pe piața din Romania, cu un mod inovator de punere in opera a blocurilor ceramice. Te invitam sa descoperi etapele principale de execuție pentru o astfel de zidarie, precum si proprietatile viitoarei constructii.

Fata de zidirea traditionala, pentru Porotherm Profi se foloseste mortar in rost subtire sau spuma adeziva Porotherm Profi Dryfix extra. Astfel, zidaria este mai durabila, se pune in opera cu pana la 50% mai rapid si are un impact semnificativ mai mic asupra mediului inconjurator.

Suprafata caramizilor Porotherm Profi este slefuita, in asa fel incat, un strat subtire de circa 1 mm de mortar sau de spuma adeziva Porotherm Profi Dryfix extra sunt suficiente pentru a asigura legatura intre randurile de caramida si in aceeasi timp rezistenta zidului.

Pregatirile pentru zidirea peretilor cu Porotherm Profi sunt aceleasi ca pentru zidariile in care se foloseste caramida neslefuita.

Zidirea trebuie inceputa inainte ca patul de mortar de baza sa se intareasca de tot. Caramizile slefuite Porotherm Profi se asaza direct pe patul de mortar atunci cand nu se mai cufunda sub propria greutate, dar pozitia lor poate fi inca ajustata cu ciocanul de cauciuc.

Procesul de zidire incepe cu asezarea caramizilor pe capetele zidului. Atunci cand este cazul se vor folosi caramizi debitate la lungimea necesara, pentru a asigura teserea zidariei.

Se verifica si se corecteaza orizontalitatea caramizii pe ambele directii cu o nivela si un ciocan de cauciuc. Rostul subtire orizontal de mortar Porotherm este foarte putin vizibil dupa realizarea zidariei. Acest lucru se datorează caramizilor Porotherm Profi cu fete de asezare slefuite, ceea ce permite utilizarea unui strat de mortar de doar 1 mm.

Astfel, precizia de executie a zidariei este mare, viteza de punere in opera creste, cantitatea de mortar utilizata scade cu pana la 90%,  in concluzie devine mai usor sa construiesti cu noua gama Porotherm Profi.

Porotherm Profi Dryfix este un sistem inovator pentru realizarea zidariilor, utilizând caramizi slefuite Porotherm Profi. Distribuitorii Wienerberger livreaza pe santier sistemul complet - caramizile slefuite impreuna cu spuma adeziva Porotherm Profi Dryfix extra.

Spuma, pe baza de poliuretan, se aplica intre randurile de caramizi cu ajutorul unui pistol. Inainte de aplicarea spumei adezive Porotherm Profi Dryfix extra, suprafata caramizilor trebuie curatata si umezita, pentru o aderenta corespunzatoare. Inainte de aplicarea spumei, flaconul se agita de cel puțin 20 de ori. In cazul peretilor cu grosimi de 25, 30 si 38 cm, se aplica 2 cordoane de spuma adeziva cu un diametru de circa 3 cm, In paralel, la câte 5 cm de la marginile caramizii.

Pozitia ancorelor de forfecare din oțel trebuie adancita circa 1 mm cu o pila cu zimti grosi. Astfel, se asigura asezarea corecta a caramizii slefuite deasupra ancorei. Ancorele de forfecare din otel se aseaza cu spuma adeziva in adancitura, pentru a se fixa in mod corespunzator.

Un flacon de spuma adeziva Porotherm Profi Dryfix extra este suficient pentru constructia a 5 metri patrati de zidarie, in cazul peretilor cu grosimi de 25, 30 și 38 cm. In cazul peretilor cu grosimi de 12 cm se pot construi 10 metri patrati cu un singur flacon de spuma adeziva Porotherm Profi Dryfix extra.

Spuma Porotherm Profi Dryfix extra permite executia la temperaturi scazute de pana la −5° Celsius. Fata de zidaria tradiționala, in cazul utilizarii spumei adezive se foloseste mult mai putina apa si astfel zidaria se usuca mai repede. Sistemul Porotherm Profi Dryfix extra asigura o constructie cu pana la 50% mai rapida a zidariei si un santier mai curat. In plus, impactul acestuia asupra mediului înconjurator este mai mic decat cel al metodei traditionale de zidire.

Vei folosi o tehnologie moderna, mai ecologica si mai durabila.

Aplikace tenkovrstvé malty Porotherm Profi pomocí válečku Porotherm Easy 180

Apeleaza la reprezentantii Wienerberger din zona ta pentru consultanta tehnica de specialitate!

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.