dorin stefan adam architect

Arhitectii despre alegerea solutiilor de materiale de constructii sustenabile

 

Arhitectii ne povestesc care este cel mai important lucru in relatia cu clientii si cu produsele de constructie pe care le recomanda!

Descopera in video-urile de mai jos cat de importanta este increderea intre arhitect, beneficiar si producator si cum aceasta relatie duce in final la crearea unei case sustenabile pentru tine si familia ta. In plus poti afla cum te pot ajuta produsele ceramice inovatoare in constructia casei tale.

Cel mai important lucru pe care il poti da unui client, ca arhitect, este increderea ca esti omul potrivit sa ii faci casa potrivita si increderea ca poate sa iti dea un mandat, ca pe perioada proiectului, sa realizezi ceea ce e mai bine pentru el. Aceeasi incredere pe care clientul o are in tine ca arhitect si arhitectul o are in anumiti producatori.

E placut ca fiecare client sa nu simta in nici un fel dezamagirea fata de produsele pe care un arhitect le recomanda ca fiind cele mai potrivite cu spatiul pe care el il alcatuieste, iar compania Wienerberger niciodata nu a inselat aceste asteptari.

Wienerberger este inovativ prin faptul ca face blocuri ceramice intr-un mod sustenabil, este inovativ atat in productie cat si in montajul pe santier, dar si in realizarea produsul Porotherm 36,5 TermoPlus - caramida cu vata minerala bazaltica inclusa.

In relatia arhitectului Dorin Stefan Adam cu compania Wienerberger, conteaza foarte mult calitatea produselor oferite si siguranta ca ceea ce el recomanda si ceea ce proiecteaza se va regasi cu totul in executie. De asemenea, este important faptul ca intotdeauna consultantii tehnici Wienerberger sunt aproape de nevoile sale, si dupa discutii cu acestia se intelege ceea ce doar se banuia, sau ii trezesc intelesuri suplimentare la intrebari pe care nu si le punea, deci este o incredere.

Filosofia de lucru este ca o cladire incepe de la elementele ei constitutive primordiale, asa cum un organism este format din celule, o cladire este formata din caramizi.

In mod evident, calitatea materialului din arhitectura este esentiala. Daca ne gandim la o caramida care nu e bine presata sau care are vicii de executie, evident ca acest lucru se transmite la nivelul intregului sistem. Sau o tigla in care standardizarea nu este bine pusa la punct determina infiltratii de apa si apar probleme pe care este foarte greu sa le gestionezi.

E foarte important sa ai in furnizor un partener. Momentul in care furnizorul iti raspunde repede si prompt, partida este castigata - in primul rand a ta fata de client dar si cu furnizorul tau.

Ca proiectat de cladiri pasive aleg si recomand intotdeauna materiale cu performanta enegetica ridicata. Un criteriu foarte important este conductivitatea termica a materialului si atunci aleg materiale cu conductivitate termica redusa.

Casa e4 din Buftea este acum in faza de santier. Va fi o casa care va avea un consum de energie de cel mult 15 kW/h/mp/an, o casa care nu va avea riscul de supraincalzire pe durata verii pentru ca exista solutii pasive de umbrire, o casa cu un consum de energie foarte redus, o casa cu un aer curat, o casa ventilata, confortabila atat vara cat si iarna.

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.