House 1014, family home and guest house with clay blocks, facing bricks and clay pavers; Brick Award 2016 Grand Prize Winner and Category Winner "Urban Infill"; Harquitectes; Photo: Adria Goula

De ce caramida si tigla ceramica sunt materiale de constructie recomandate?

Realizate din materiale naturale, caramida si tigla ceramica au la baza argila, unul dintre cele mai raspandite materiale de pe Pamant. Acestea sunt ulterior arse intr-un cuptor la peste 800 de grade Celsius.

Caramida si tigla ceramica sunt materiale de constructie sustenabile. Avand in vedere impactul pe care cladirile il au asupra consumului de energie si asupra mediului, materialele ceramice de constructii ar trebui sa faca parte din orice strategie de constructie ecologica si responsabila. Pentru ca sunt materiale de constructie ecologica, caramida si tigla ceramica pot fi reciclate cu usurinta.

Blocurile ceramice rezista in timp. Caramizile au inceput sa fie utilizate in Orientul Apropiat si India cu peste 5000 de ani in urma. Apoi egiptenii si romanii au inceput sa construiasca utilizand caramida, care a ramas materialul preferat de constructie si in zilele noastre. In timpurile moderne, productia de blocuri ceramice se face cu respectarea unor standarde de calitate riguroase, care duc la obtinerea produselor performante pe termen lung.

Caramida si tigla ceramica sunt performante energetic in mod natural. Acestea sunt materiale de constructie cu proprietati de “masa termica” exceptionala. Masa termica este abilitatea materialelor grele si dense de a retine caldura si de a o elibera incet. Acest lucru inseamna ca in lunile de vara ele mentin locuinta racoroasa chiar si in cea mai calda perioada a zilei. Iar in timpul iernii, ele stocheaza caldura casei si o elibereaza treptat in interiorul locuintei. Nici un alt material de constructie nu are masa termica pe care o are caramida, aceasta caracteristica fiind cunoscuta de sute de ani.

Utilizand tehnologii de ultima ora si expertiza celor mai buni specialisti din domeniu, produsele ceramice Porotherm si Tondach reprezinta solutii moderne, cu specificatii perfect adaptate la conditiile de mediu si clima, conform normelor de constructie ale tarii noastre. Pornind de la cele 4 elemente fundamentale – pamant, apa, aer, foc – produsele ceramice Porotherm si Tondach sunt create pentru case facute sa dureze, perfect integrate in mediul inconjurator.

Afla toate detaliile in video-ul urmator:

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.