Couple inside their future home inside building shell

La ce sa fii atent inainte sa incepi constructia casei?

Constructia unei case in viata unei familii reprezinta una dintre cele mai importante decizii pe care le avem de luat. Modul in care facem aceste alegeri ne influenteaza confortul ulterior in locuinta. Cel mai evident aspect este impactul asupra resurselor financiare, dar dincolo de acesta, este impactul direct asupra calitatii vietii noastre.

De exemplu, cand construim o casa, putem fi tentati sa luam deciziile financiare strict in functie de pretul materialelor, incercand sa reducem cheltuielile totale. Dar daca o astfel de hotarare inseamna ca vom opta pentru materiale de calitate mai slaba, costurile reale se vor vedea dupa ce ne mutam in noua casa si pot sa atarne asupra noastra ani de zile. O constructie realizata cu o executie de calitate slaba poate duce la diverse probleme cum ar fi: igrasie, calitate scazuta a aerului si consum ridicat de energie termica.

Solutia pe care o recomanda specialistii in constructii pentru a construi o casa si sa traim sanatos in ea, este vital sa tinem cont de trei elemente: materiale de constructie de calitate corespunzatoare, o proiectare riguroasa adaptata dorintelor familiei si o executie corecta. Daca toate cele trei elemente sunt urmarite simultan pe toata durata lucrarilor pe santier, rezultatul va fi o casa durabila.

Materiale de constructii de calitate corespunzatoare

Stiati ca, atunci cand alegeti caramida pentru constructia casei voastre decideti pentru aproximativ 5% din costul total al investitiei? Chiar daca blocurile ceramice pot reprezenta pana la 50% din volumul de materiale utilizate pentru constructia unei case, costul acestora are o pondere mica in totalul investitiei, ce nu depaseste in cele mai multe dintre cazuri 5%.

Stiati ca, daca alegeti caramida potrivita, puteti sa asigurati implicit o izolare termica corespunzatoare si o calitate sporita a aerului din viitoarea voastra casa?

Puteti accesa www.shop.wienerberger.ro pentru a gasi informatiile tehnice despre blocurile ceramice Porotherm si tigla ceramica Tondach si a face comparatii intre produse pentru a vedea care se potriveste cel mai bine proiectului tau. 

O proiectare riguroasa care tine cont de nevoile familiei

Atunci cand va propuneti sa discutati cu un arhitect pentru proiectarea casei, este bine ca acesta sa inteleaga cu adevarat cum va doriti sa fie locuinta. Colaborarea pe care o aveti cu arhitectul este esentiala pentru reusita proiectului, iar acesta trebuie sa aiba o preocupare reala fata de calitatea locuirii, de materialele de constructie cele mai potrivite si sa fie orientat spre dorintele membrilor familie voastre.

O executie corecta asigura durabilitatea casei

In opinia specialistilor, este esential sa lucrati cu un diriginte de santier si cu specialisti pe masura, de exemplu ingineri structuristi. Daca executia lucrarilor de santier este de calitate, iar echipa stie sa foloseasca materialele calitative la adevarata lor valoare, atunci stiti ca toata investitia facuta va aduce beneficii ulterioare. O executie la standarde corespunzatoare inseamna ca nu va trebui sa faceti reparatii prea curand, ca materialele de constructii vor da randamentul promis de producator, iar casa va dura in timp, pentru generatiile viitoare.

Building professionals talking at construction site next to foil wrapped pallette of brick blocks. > There is another version of this image available with another worker in the background
© Uwe Strasser

Stiai ca blocurile ceramice pentru casa ta reprezinta doar 5% din costul investitiei?

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.