Corvin Castle restoration in Hunedoara, Romania

Castelul Corvinilor din Hunedoara - restaurare cu tigla ceramica Tondach

Un castel de basm, unic in Europa pentru combinatia intre arhitectura militara din S-E Europei si elementele reprezentative de arhitectura civila, corpul central fiind in stil gotic de inspiratie franceza.

In ultimii ani, Castelul Corvinilor din Hunedoara a trecut printr-un intens proces de reabilitare a acoperisului care era atacat de ploi, furtuni si infiltratii ale apelor pluviale. Renovarea acoperisului a fost posibila doar dupa o documentare tehnica laborioasa, realizata de specialistii in arheologie si restaurare de monumente istorice.

Renovarea acoperisului Castelului Corvinilor a fost realizata cu migala si atentie, cu ajutorul tiglelor ceramice Tondach Cedonia, culoarea natural. Pentru Aripa Bethlen si Turnul Tobosarilor fiecare bucata din tigla ceramica a trebuit sa fie decupata circa un cm pentru ca acestea sa se insiruie corect pe curbura existenta a acoperisului si sa pastreze autenticitatea cladirii istorice.

Restaurarea acoperisului castelului are ca rezultat un nou aspect pentru intreaga cladire, iar siguranta vizitatorilor a crescut, la fel ca si numarul lor. 

Informatii despre proiect:

  • Oras: Hunedoara
  • An renovare: 2014

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.