Corvin Castle restoration in Hunedoara, Romania

Castelul Corvinilor din Hunedoara - restaurare cu țiglă ceramică Tondach

Informații despre proiect:
Oraș: Hunedoara
An renovare: 2014

Un castel de basm, unic în Europa pentru combinația între arhitectura militară din sud-estul Europei și elementele reprezentative de arhitectură civilă, corpul central fiind în stil gotic de inspirație franceză.

În ultimii ani, Castelul Corvinilor din Hunedoara a trecut printr-un intens proces de reabilitare a acoperișului care era atacat de ploi, furtuni și infiltrații ale apelor pluviale. Renovarea acoperișului a fost posibilă doar dupa o documentare tehnică laborioasă, realizată de specialiștii în arheologie și restaurare de monumente istorice.

Renovarea acoperișului a fost realizată cu migală și atenție, cu ajutorul țiglelor ceramice Tondach Cedonia, culoarea natural. Pentru Aripa Bethlen și Turnul Toboșarilor fiecare bucată din țiglă ceramică a trebuit sa fie decupată circa un cm pentru ca acestea să se înșiruie corect pe curbura existentă a acoperișului și să păstreze autenticitatea clădirii istorice.

Restaurarea acoperișului castelului are ca rezultat un nou aspect pentru întreaga clădire, iar siguranța vizitatorilor a crescut, la fel ca și numarul lor. 

Descoperă alte proiecte de renovare a clădirilor istorice

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.