RO_MK_POR_Plantare_Pomi
© Wienerberger Romania

Wienerberger continua actiunile de plantare pentru un viitor curat

București, 10 decembrie: In spiritul responsabilitatii fata de mediul inconjurator, grupul Wienerberger, cel mai mare producator de materiale de constructii cu expertiza vasta de peste 20 de ani pe piața din Romania, a organizat pe data de 10 decembrie o actiune interna de plantare in proximitatea fabricii din Sibiu. Sub indrumarea atenta a unei echipe de specialisti, 40 de voluntari au plantat peste 150 de tei pe o suprafață de 367 de metri patrati în jurul zonei ce împrejmuiește limita perimetrului privat.

Ideea organizarii tuturor activitatilor de plantare desfasurate în zona fabricii potenteaza dorinta companiei de a se implica in cadrul comunitatii prin dezvoltarea unei structuri peisagistice care sa genereze un impact pozitiv asupra mediului.

”Acțiunile pe care le desfășurăm vizeaza implicarea activa a companiei Wienerberger Romania in proiecte pentru protectia mediului si grija pentru un comportament responsabil ecologic. Initiativele de acest fel fac parte din filosofia de lucru Wienerberger la nivel de grup. Fiecare proiect in care ne-am implicat a generat un impact social și a reunit colegi din diferite departamente reusind in acelasi timp sa ne responsabilizeze actiunile pe care le intreprindem in domeniul nostru de activitate. Voluntarii Wienerberger au înteles importanta actiunilor de CSR si sunt tot mai receptivi la actiunile care fac parte din strategia de sustenabilitate a companiei. Pe langa proiectele dedicate protectiei mediului, Wienerberger a fost implicat si in actiuni de voluntariat in constructia accelerata de case pentru familiile din medii vulnerabile, alaturi de partenerii de la Habitat for Humanity declara Iulian Mangalagiu, Director General Wienerberger Romania.

Anul acesta, in Sibiu au fost plantati peste 561 de copaci (tei si salcii), in trei zone de plantare din jurul fabricii pe o suprafata totala de 986 metri patrati.

Proiectul face parte dintr-o campanie ampla de CSR, desfasurata anul acesta de compania Wienerberger in Nadab, Gura Ocnitei si Sibiu. In perioada noiembrie-decembrie voluntarii au plantat peste 700 de pomi (tei, salcami, artari canadieni si platani) in jurul fabricilor din Nadab, Gura Ocnitei si Sibiu.

Prima actiune de plantare a companiei a avut loc în anul 2008, cand în parcul Sub Arini din Sibiu au fost plantate 200 de magnolii. Actiunile au continuat in 2009  la Tritenii ii de Jos din judetul Cluj, unde, in zona verde a fabricii s-au plantat 100 de stejari si 20 de pawlonia.  In 2015 Grupul a plantat 50 de salcii in fabrica de la Gura Ocnitei, completand in acest an cu plantarea a 120 de artari canadieni.

Responsabilitatea sociala si grija fata de mediu si comunitate sunt principalele valori ale companiei Wienerberger, iar actiunile de plantare reprezinta angajamentul ferm prin care organizatia isi consolideaza aceste principii in relatie cu echipa. Pentru Wienerberger clima si energia, economia circulara, biodiversitatea si mediul, angajatii, etica in afaceri si impactul social sunt temele principale care stau la baza actiunilor de sustenabilitate.

Wienerberger este cel mai mare producator de blocuri ceramice din lume si cel mai mare producator din Europa de caramizi pentru fatada si tigle ceramice. Grupul austriac este cotat la bursa internationala si detine in prezent 197 de fabrici in 29 de tari. Compania opereaza pe piata locala trei companii: Wienerberger, Semmelrock Stein Design si Tondach Romania.

Grupul are in Romania sapte fabrici: patru fabrici de caramida  – in localitatile Sibiu, Tritenii de Jos (judetul Cluj), Gura Ocnitei (judetul Dambovita), Berca (judetul Buzau) si trei fabrici de pavele Bolintin Vale (Ilfov), Teius (Alba), Nadab (Arad). Grupul este si distribuitor de tigle ceramice si caramizi de fatada si interior, pe care le importa din fabricile grupului amplasate in Ungaria, Austria, Belgia, Croatia, Serbia, Slovenia.

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.