RO_MKT_POR_grivita3

Wienerberger Romania spune IMPREUNA povestii Grivita53

Unul dintre cele mai frumoase proiecte in care ne-am implicat in 2021 este Grivita 53, primul teatru construit impreuna. Ateneul s-a construit leu cu leu. Teatrul Grivita 53 se construieste caramida cu caramida. Astfel, anul trecut am avut onoarea de a fi partener si sponsor al proiectului pe care va invitam sa il descoperiti mai jos.

Chris Simion-Mercurian

“Grivita 53 se doreste a fi mai mult decat un spatiu cultural, se cere a fi un spirit al unei generatii, un teatru modern, fresh, cu o gandire estetica noua, inedita”

Dupa 75 de ani de la constructia ultimului teatru in tara noastra, regizoarea Chris Siomion – Mercurian vine cu initiativa de a construi Teatrul Grivita 53. Ultimul demers de acest fel i-a apartinut inginerului constructor Liviu Ciulei, care a construit pentru fiul sau, regizorul Liviu Ciulei, un teatru privat, teatrul Nottara. Acest lucru se intampla in 1946.

Marian Ralea

„Grivita 53 – primul teatru construit impreuna nu este despre troc. Imi dai – iti dau. Este despre incredere. Increderea ca vom construi ceea ce spunem. E un cec in alb pe care il cerem…riscant dar curajos. Sunt multe argumente pentru care ai putea investi banii de-o caramida in altceva. Dar si mai multe argumente pentru care sa te alaturi Grivitei 53.”

Proiectul Teatrului Grivita 53 s-a nascut in 2017, cand, cu banii castigati din vanzarea casei mostenite de la bunica sa, Chris Simion – Mercurian a cumparat terenul de pe Calea Grivitei nr. 53, acolo unde va fi construit primul teatru independent din Romania.

Maia Morgenstern

„Mortarul cu care legam caramizile Grivita 53 este sufletul fiecaruia.”

In calitate de partener si sponsor al Teatrului Grivita 53, Wienerberger Romania a oferit 32.000 caramizi ctitor pe care le-am pus la dispozitia tuturor celor care si-au dorit sa se implice alaturi de noi in acest demers. Sustinatorii proiectului au comandat mini-caramida Wienerberger, aceasta fiind inscriptionata cu numele destinatarului si cu un autograf din partea unui actor-ctitor Grivita 53.

Oana Pellea

„Povestea noastra nu este despre un imobil, ci despre ceea ce suntem si lasam in urma.”

Proiectul Grivita 53 leaga astfel Romania de astazi cu Romania istorica, intrerupta de tumultul evenimentelor care ne-au distras in ultimii ani de la firesc, de la libertate prin cultura, de la frumusetea simplitatii. Teatrul Grivita 53 este pentru noi toti mai mult decat o constructie, ci devine un spirit al unei generatii, o comunitate care ne uneste intr-un singur scop, care va ramane mostenire Bucurestiului. Povestea continua. Te invitam, asadar, sa impartasesti crezul Grivita 53: to build or not to be. Impreuna reusim!

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.