Q3

2022 - Grupul Wienerberger isi continua drumul de crestere de succes

14 noiembrie 2022

Grupul Wienerberger a inregistrat o crestere de 33,9% a veniturilor globale pe primele noua luni din 2022, raportand venituri consolidate la nivel de grup de 3,848 milioane euro. La nivelul trimestrului 3, veniturile au crescut cu 24%, ajungand la 1,276 milioane euro.

EBITDA a crescut substantial la 835,4 milioane euro pentru perioada primelor 9 luni din an, in comparatie cu nivelul din anul precedent de 510,1 milioane euro. Comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, rezultatul operational inainte de dobanzi si impozite (EBIT operational) s-a ridicat la 629,1 milioane euro (2021: 323,3 milioane EUR). La nivelul T3, EBITDA a crescut cu 41% fata de T3 2021, la 286,7 milioane euro.

„Ca urmare a tensiunilor geopolitice, anul acesta a fost marcat pana in prezent de cresterea semnificativa a preturilor la energie si materii prime. Datorita politicii noastre de achizitii si preturi orientate spre viitor, am reusit sa acoperim cresterea substantiala a costurilor, asigurand totodata disponibilitatea energiei pe tot parcursul anului. Pe pietele in scadere, am demonstrat inca o data soliditatea modelului nostru de afaceri sustenabil si am continuat cu succes calea de crestere organica, incheind primele noua luni ale anului 2022 cu rezultate record. Veniturile au crescut cu 33%, pana la 3.848,0 milioane EUR, iar EBITDA a crescut cu 64%, pana la 835 milioane EUR”, spune Heimo Scheuch, Presedintele Consiliului de Administratie al Wienerberger.

“Am primit cu deosebita satisfactie rezultatele oficiale consolidate ale Grupului Wienerberger, cu atat mai mult cu cat Romania a fost una din tarile care au contribuit semnificativ la atingerea performantelor mentionate. Mai exact, in ciuda faptului ca piata a inceput sa arate semne de incetinire a ritmului de crestere, in contextul binestiut al evolutiei galopante a preturilor la gaze, la electricitate, la materii prime, si, in general, al inflatiei ce se manifesta pe toate planurile, echipa Wienerberger Romania a reusit sa identifice si sa implementeze actiunile potrivite pentru a ne pastra o prezenta activa pe piata si pentru a satisface nevoile clientilor nostri. Astfel, rezultatele noastre la zi sunt peste cele bugetate, in linie cu situatia raportata de grup, iar perspectivele sunt sa inchidem anul in plin fuleu si sa depasim, astfel, ceea ce ne-am planificat pentru acest an”, a declarat Razvan Bosomoiu, Managing Director Wienerberger Romania.

Wienerberger se asteapta ca instabilitatea geopolitica si economica actuala sa continue.

Comentand situatia, Heimo Scheuch spune: „In acest mediu provocator, ne asteptam ca piata de constructii noi sa se reduca cu cca. 10-12% si proiectele de infrastructura sa scada cu 5-7% pe parcursul intregului an, in timp ce se asteapta o dezvoltare stabila pe piata renovarilor. Datorita efortului sau de inovare precum si gamei sale de solutii complete, Wienerberger va depasi semnificativ evolutia pieței. Pe langa obiectivele Pactului ecologic al UE, cresterea eficientei energetice a cladirilor existente este mai importanta ca niciodata, avand in vedere preturile ridicate ale energiei actuale. Prin urmare, ne asteptam sa vedem o cerere solida pentru solutiile noastre cu eficienta termica ridicata pentru cladiri rezidentiale noi, cu o durata de viata de peste 100 de ani.”

Comunicatul integral pentru rezultatele consolidate ale grupului este disponibil aici.

Ai nevoie de informatii suplimentare sau suport in vanzare?

-

Consultanta tehnica Wienerberger Romania

Consultantii tehnici Wienerberger te pot ajuta cu informatii si sfaturi utile privind produsele noastre.

 

Echipa de vanzari Wienerberger Romania

Echipa de vanzari Wienerberger iti sta la dispozitie pentru ca tu sa iei cea mai buna decizie.

 

Distribuitori autorizati Wienerberger Romania

Pentru a vedea produsele noastre contacteaza si viziteaza cel mai apropiat distribuitor din judetul tau.

 

Promotii

Descopera promotiile active.

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.