prima casa e4 din romania logo-uri
e4 house inside picture

Conceptul Casa e4 din caramida de la Wienerberger

Potrivit directivei 2010/31/EU a Parlamentului European, toate locuintele nou construite incepand cu anul 2020 pe teritoriul Uniunii Europene trebuie sa aiba un consum de energie aproape zero (nZEB).

Pornind de la inovatia de peste 200 de ani, Wienerberger a privit locuinta viitorului ca pe o constructie care produce mai multa energie decat consuma, folosind energie din surse regenerabile, la un pret final accesibil si apropiat de cel al altor constructii conventionale care ofera aceleasi functiuni si spatiu.

Astfel, Wienerberger a dezvoltat conceptul de Casa e4 care are la baza urmatoarele 4 principii:

  1. Energie: Casa e4 este astfel conceputa incat sa fii protejat de cresterile imprevizibile ale preturilor la energie electrica si gaze. Pur si simplu deoarece consuma mult mai putina energie fata alte sisteme, respectand cele mai recente standarde energetice la nivelul Uniunii Europene;
  2. Economie: Casa e4 din caramida de la Wienerberger este exemplul real ca poti construi o locuinta moderna, performanta energetic si in acelasi timp sa ai cheltuieli reduse, datorita costurilor de intretinere scazute si utilizarii energiei din surse regenerabile;
  3. Ecologie: Prima Casa e4 din Romania este o locuinta prietenoasa cu mediul si care respecta standardele unei constructii sustenabile si eficiente energetic. Performanta termica foarte buna este principalul motiv pentru utilizarea energiei regenerabile, contribuind astfel la reducerea emisiilor de CO2;
  4. Emotie si sanatate: Conceptul Casei e4 din caramida este realizat cu pasiune si bucurie, utilizand expertiza celor peste 200 de ani de inovatie Wienerberger. Cu Casa e4 te poti bucura de un concept arhitectural modern si un climat interior sanatos, ce echilibreaza fluctuatiile de temperatura si umiditate. In acelasi timp, Casa e4 iti ofera bucuria unei locuinte de calitate pe care o transmiti generatiilor urmatoare.

Pentru Wienerberger, constructia unui astfel de model de locuinta moderna, sustenabila si performanta energetic, a fost ocazia ideala de a pune in practica cei peste 200 de ani de inovatie si experienta.

Prima Casa e4 din Romania a fost construita langa Bucuresti, in localitatea Corbeanca, beneficiarii si investitorii in constructia locuintei fiind o familie cu doi copii. Constructia a fost finalizata in decurs de 12 luni, iar inaugurarea a avut loc in luna iulie, 2015.

Casa e4 din caramida de la Wienerberger permite atingerea unui consum de energie aproape zero, deoarece incorporeaza o proiectare riguroasa, utilizand in procesul de constructie materiale de calitate, cu performante termice foarte bune si, in final, beneficiaza de o executie la standarde ridicate. Dupa mutarea familiei in locuinta noua, a demarat etapa de monitorizare a performantelor energetice, timp de 24 de luni cu ajutorul unor senzori speciali.

Astazi prima Casa e4 din caramida de la Wienerberger, respira, traieste si iubeste impreuna cu cei pe care ii gazduieste. 

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.