RO_MK_POR_Muzeul_Piscu
© Wienerberger Romania

Brick si calatoria ei in lumea arhitecturii ajunge la Muzeul Piscu

Muzeul-Atelier Scoala de la Piscu este un spatiu cultural pornit din dorinta de a imprieteni copiii si adultii cu patrimoniul si de a pune in lumina mostenirea culturala a comunitatii din Piscu, o veche vatra de olari cu o istorie culturala bogata, singura din apropierea capitalei in care inca se produce ceramica taraneasca.

Scoala de la Piscu este un loc, o stare de spirit si o provocare pentru oricine doreste sa simta frumusetea patrimoniului cultural romanesc si sa se familiarizeze cu valorile acestuia. Fondat pe tema ceramicii, cu precadere a traditiei ceramicii de Piscu, muzeul este un mediu potrivit de a demonstra complexitatea lututului – materia prima care sta chiar la baza crearii portofoliului de produse Wienerberger.

Legati emotional de istoria acestui spatiu, ne-am alaturat muzeului printr-o colaborare de suflet. Un numar de 1.000 de carti „Brick si calatoria ei in lumea arhitecturii” sunt oferite muzeului Piscu, acestea fiind destinate atat copiilor care ajung sa viziteze muzeul, cat si copiilor din scolile alaturate.

Arh. Omid Ghanadi este unul dintre oamenii care ne-au inspirat si au stat la baza realizatii cartii „Brick si calatoria ei in lumea arhitecturii”. Asadar, alaturi de el am organizat un eveniment cu totul aparte: impreuna cu vizitatorii muzeului am creat o poveste in jurul lui Brick – personajul principal al cartii, introducandu-i in lumea cladirilor si a materialelor din care acestea se realizeaza.

Mai mult, invitatii nostri s-au bucurat de un atelier unde au incercat sa realizeze celebrele cladiri pe care Brick le intalneste in calatoria ei. Ne-au uimit cu priceperea lor, asa ca fiecare copil a primit in urma evenimentului o caramida in miniatura, reprezentand propria lui Brick.

Evenimentul mi-a confirmat ca aceasta carte a ajuns in mediul potrivit pentru a fi distribuita. Copiii m-au surprins placut prin interesul aratat pentru descoperirea notiunilor de baza in arhitectura si a materialelor. Astfel Brick si calatoria ei in lumea arhitecturii nu este doar o carte printre alte carti, ea reprezinta o emotie si o experienta.” ne povesteste Ioana Totoian, Business Development Manager.

RO_MK_POR_Muzeul_Piscu
© Wienerberger Romania

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.