Corvin Castle restoration in Hunedoara (roof after renovation), Romania

Restaurare cladiri cu tigla ceramica Tondach

 

Cladirile istorice sunt parte din cultura arhitecturala, in stransa legatura cu istoria omenirii.

Acestea sunt dovada modului de construire si a tehnicilor de constructie a fiecarei epoci in parte. Restaurarea cladirilor istorice are la baza nevoia de a conserva aspectul original al constructiei pentru asigurarea continuitatii mostenirii cultural-arhitecturale.

De sute de ani acoperisurile celor mai frumoase si cunoscute cladiri istorice se realizeau cu tigla ceramica.

Pentru cei mai multi dintre noi cladirile istorice sunt un martor al evolutiei culturale si artistice dintr-o anumita zona. Acoperisul cladirilor istorice reprezinta un element important de identitate vizuala a constructiei si de aceea procesul de selectie a produselor potrivite pentru restaurarea acoperisului implica multa atentie din partea echipei de proiect si necesita consultanta tehnica de specialitate. 

In cele mai multe cazuri obiectivele istorice cu un nivel semnificativ de degradare a constructiei implica, cel mai adesea, intr-o prima etapa repararea sau restaurarea completa a acoperisului. Acoperisul unei cladiri istorice se supune aceluiasi regim de reglementari legale pe care il are cladirea per ansamblu. Cerintele stricte care trebuie urmarite in cazul repararii sau restaurarii complete a unui acoperis ceramic se bazeaza pe nevoia de a pastra atat forma acoperisului cat si culoarea pentru conservarea aspectului original al intregii cladiri.

Experienta indelungata a grupului Wienerberger in producerea si comercializarea de tigla ceramica si atentia permanenta privind cladirile istorice duc la oferirea unei palete diversificate de produse potrivite pentru acest segment. Produsele in forme si culori variate sunt completate de accesorii ceramice potrivite pentru realizarea unei restaurari de calitate.

Solutiile de acoperis ceramic Tondach potrivite pentru restaurari de cladiri istorice sunt dezvoltate si testate prin urmarirea unui numar mare de parametri de calitate a produselor pentru a asigura durabilitatea in timp a acoperisului nou restaurat. 

Descopera in pozele de mai jos ce tip de tigla si finisaj se potriveste pentru restaurarea pe care o ai in vedere.

 

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.