Iturbide Studio

Castigatorul categoriei Rezidentiale

Iturbide Studio; Brick Award 2020 Category "Feeling at Home"; Architects: Taller Mauricio Rocha and Gabriela Carrillo, Photo:  Rafael Gamo
© Rafael Gamo
Iturbide Studio
© Rafael Gamo

Informatii generale

Arhitecti: TALLER | Mauricio Rocha + Gabriela Carrillo, Mexic

Locatie: Mexic

Perioada de constructie: 2014-2016

Nominalizat in categoria Rezidential

Scop: Studio artistic

Material utilizat: blocuri de caramida, pavaj din argila

Despre proiect

Graciela Iturbide este o fotografa mexicana, renumita pentru fotografiile alb-negru ale femeilor mexicane. Ea l-a insarcinat pe fiului sau, Mauricio Rocha, care detine Taller de Arquitectura impreuna cu Gabriela Carrillo, cu realizarea unei cladiri speciale: Studioul sau ce urma sa fie ridicat pe un teren liber din imediata vecinatate a casei. Singura ei cerinta: trebuia sa fie din caramida.

Arhitectii au indeplinit cu succes aceasta cerinta. Pe parcela de 7x14 metri, au construit un turn din caramida cu trei etaje. Constand din trei camere suprapuse, de 28 de metri patrati, structura este flancata pe laturile de nord si de sud de un patio. Toate camerele se deschid prin ferestre glisante de dimensiuni unui perete catre cele doua curti.

Toti peretii au fost realizati din caramida de culoare maro-rosiatica, lucrate manual de un producator din Puebla, la 150 de kilometri distanta. Un rand dublu de caramizi lungi intr-o legatura orizontala, asimetrica alterneaza cu o serie de caramizi de doua ori mai groase, asezate vertical. Datorita zidariei ajurate, in interior se creeaza un joc de lumina si umbra, care se schimba odata cu pozitia soarelui in timpul zilei. Astfel, studioul este protejat de lumea exterioara fara a fi complet deconectat de acesta.

Caramida este omniprezenta in interior si in exterior. Graciela Iturbide numeste cu dragoste cladirea „mica fabrica de caramizi”.

„O lucrare care mai presus de toate a cautat linistea, sinteza, continuitatea, repetitivitatea si utilizarea aproape obsesiva a unui singur material."

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.