SubTitle page (locatie)

RO_PHO_SEM_cover

Idei de amenajare a unei terase urbane

Stilul industrial

Extinderea spațiului interior

Fluxul din interior spre exterior ar trebui să se simtă echilibrat: dacă în interior ai optat pentru o estetică modernă, o grădină în stilul industrial poate fi o extensie naturală în aer liber a aspectului interior.

Calitatea spatiului astfel amenajat se bazează pe nivelul de confort, dar și pe cât de primitor este spațiul.

Propunerea specialiștilor nostri împlinește nevoia realizării unei terase urbane ce poate fi imaginată atât ca spațiu de relaxare și petrecere a timpului liber, cât și ca bucătărie exterioară potrivită zilelor calduroase.

S-a luat în considerare stilul de viață al unei familii cu copii ce locuiește într-o așezare urbană aglomerată, având nevoie de un spațiu aerisit potrivit relaxării și deconectării de la cotidian.

RO_PHO_SEM_Stilul-rustic-industrial

Stilul industrial

Este extrem de ușor de pus în aplicare în orice spațiu, atâta vreme cât accentul cade pe expunerea particularităților acestuia și utilizarea materialelor naturale. Stilul nu impune restricții în ceea ce privește asortarea materialelor sau culorilor, oferind astfel libertatea de a integra culorile preferate ca elementele de accent.

Alegerea unei grădini sau terase în acest stil depinde de stilul personal, dar și de arhitectura construcției.

În propunerea de mai jos, specialiștii nostri au luat în considerare stilul de viață al unei familii cu copii. Este importantă proiectarea din punct de vedere funcțional a unor spații ce pot întreține activități, atât pentru copii, cât și pentru adulți precum: loc de luat masa, loc pentru grătar, loc de joacă, loc depozitare, locuri umbrite. Elementele terasei vor fi puse în evidență de pardoseala construită cu pavaj Penter, rezultând un design primitor și un aspect unitar.

Pardoseala

Cărămida expusă vederii este ideală în bucătăria amenajată în stil industial, fiind una din trăsăturile caracteristice.

Podeaua ce pare că aparține unei hale industriale este o trăsatură care oferă amenajării un aer masculin, rece. Prin asocierea cu mobilier sau elemente de decor contrastante (finisaje, culori deschise, calde, etc.) atmosfera se va transforma într-una primitoare și specială.

Elementele terasei vor fi puse în evidență de pardoseala construită cu Penter Titan format mix rezultând un design primitor și un aspect unitar.

Materiale și culori

Cel mai des întâlnite materiale folosite în decorurile îndustriale sunt lemnul în stare cât mai brută, cărămida, piatra, sticla, aluminiu, bronzul și structurile metalice.

Nuanțele folosite în amenajarea de tip industrial fac parte din spectrul culorilor închise, precum negru, gri petrol, maro, până la nuanțe neutre de alb sau bej.

RO_PHO_SEM_Stilul-rustic-industrial

Zona de luat masa

S-a optat pentru realizarea unei zone nonconformiste cu aer modern. Banca atașată jardinierei este un element inedit care oferă un aer modern spațiului amenajat.

Zona de gratar

Este o zonă aerisită unde s-a optat pentru asocierea de materiale specifice stilului industrial.

Pentru a optimiza spațiul terasei, specialiștii Semmelrock îți recomandă să plasezi grătarul într-un colț netraficat. Optează pentru un blat îngust ce poate fi utilizat atât pentru pregătirea mesei, cât și pentru auto servire.

Zona umbrita

Pentru zilele calduroase, terasa casei este locul preferat de către cei mai multi dintre noi: pentru a servi masa sau pur și simplu pentru relaxare după o zi plină.

Zona umbrită propusă de specialiștii noștri este realizată sub forma unei structuri de lemn formată din bare individuale dispuse transversal. Această construcție asigură un confort sporit în timpul zilelor călduroase și poate fi dotată cu protecție solară.

O poți transforma cu usurință într-o zonă de divertisment montând leagăne suspendate și vei obține o structură atrăgătoare unde joaca pentru copii va fi o adevărată încântare.

RO_PHO_SEM_Stilul-rustic-industrial

Mobilier

Stilul impune utilizarea unor piese de mobilier minimaliste, cu linii bine definite, din al căror design lipsește excesul. În propunerea noastră am optat pentru mobilier în care materiale precum lemnul, fierul și betonul se combină pentru a întregi acest decor.

Vegetație

Prezența din abundență a vegetației dispusă pe verticală în jardiniere mari din beton crează unitate și accentuează forța și expresivitatea stilului industrial.

Corpuri de iluminat

Pentru un efect vizual cât mai plăcut, specialiștii noștri îți recomandă să optezi pentru benzile inovatoare LED Flex, care au un montaj ușor chiar în rosturile pavajului. Iar pentru a completa designul industrial, spoturile directionale Nova din colecția Light Pro valorifica la maximum spațiul exterior prin accentuarea zonelor preferate.

Echipa noastră de specialiști asteaptă cu interes solicitarile tale pentru a contribui la crearea unei grădini cu design deosebit.

Proiectul de consultanță design include recomandarea produselor Semmelrock în concordanță cu stilul clădirii, precum și planșe 2D, simulări 3D fotorealiste și necesar de materiale.

Pentru livrarea unei variante pesonalizate de design a grădinii așteptăm să ne contactezi la adresa office.romania@semmelrock.com și este recomandat să ne transmiti o documentație minimă: plan de situație cu zonele pietonale și carosabile aferente, releveu cotat, fotografii cu amplasamentul și surse de inspirație în stilul dorit.

RO_PHO_SEM_Stilul-rustic-industrial

Descarca documente

Cataloage, fise tehnice, brosuri si multe altele.

Newsletter

Fii primul care afla de cele mai noi promotii, produse si evenimente.

Social Media

Cauti o sursa de inspiratie pentru proiectul tau? Urmareste-ne pe social media.